Κυριακή 31 Μαΐου 2020 -
Μερική συννεφιά

18 °C

Σήμερα, 31. Μαΐου 2020

Tη μετεγκατάσταση 5.500 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων δρομολογεί η ΚομισιόνTη μετεγκατάσταση 5.500 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στην Ευρώπη δρομολογεί η Κομισιόν.
Η πρωτοβουλία της Κομισιόν σχετικά με τη μετεγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών, αναλαμβάνεται λίγα 24ωρα μετά από την επίσκεψη των Επικεφαλής της ΕΕ μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Έβρο.
Ο Πρωθυπουργός είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ανέθεσε στην Επίτροπο Εσωτερικών Ylva Johansson αυτή την αποστολή.
Η κυρία Johansson θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και άλλους υπεύθυνους, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη μετεγκατάσταση των περίπου 5.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Η Κομισιόν δηλώνει έτοιμη να παράσχει πρόσθετη οικονομική βοήθεια στα κράτη-μέλη γι’ αυτό το σκοπό, ενώ την Άνοιξη θα οργανώσει ειδική συνάντηση για τη μετεγκατάσταση.
Η κυρία von der Leyen δήλωσε: «Χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά φθάνουν στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Η προστασία τους είναι προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα από την Επίτροπο Johansson να μεταβεί στην Ελλάδα ώστε να βρεθούν λύσεις που διασφαλίζουν την προστασία τους. Η Επίτροπος Johansson κι εγώ θα εργαστούμε στενά με τα Κράτη-Μέλη ώστε να βρούμε ένα ασφαλές μέρος γι’ αυτά τα παιδιά».