Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μπαράζ επαφών Δένδια με αντικείμενο την Αν. Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα



Επιστρέφοντας από το Ισραήλ ο Νίκος Δένδιας, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει σήμερα το απόγευμα το μπαράζ επικοινωνιών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Γαλλίας, Ζαν-ιβ Λε Ντριάν, στις 21.30.
Λίγο νωρίτερα, όπως γίνεται γνωστό, θα συνομιλήσει με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέπ Μπορέλ, τόσο ενόψει του αυριανού έκτακτου ΣΕΥ όσο και του προσεχούς άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Βερολίνο στις 27-28 Αυγούστου.
Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών μεταξύ τους επαφών, θα έχει νέα συνομιλία στις 20.00 με τον Εμιρατινό ομόλογό του, σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.
Τέλος, θα επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς γερουσιαστές Κρις βαν Χόλεν (Chris van Hollen) και Μπομπ Μενέντεζ (Bob Menendez), στις 19.15 και 20.30 αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ