Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Μακρόν - Μέρκελ για Aν. Μεσόγειο: Να διαφυλαχθούν η σταθερότητα και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο



Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε, μετά το πέρας των συνομιλιών του με την Άγγελα Μέρκελ ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, ο σεβασμός στο (διεθνές) δίκαιο.

Θέλουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, έχοντας στο πλευρό του την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

 

«Είμαι ικανοποιημένος με το εξαιρετικό επίπεδο κοινής δέσμευσης μεταξύ των χωρών μας, τόσο διμερώς, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Μαζί είμαστε ισχυρότεροι» γράφει ο Μακρόν στην ανάρτησή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως η Γερμανία έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν θα γίνει ανεκτή η απειλή της κυριαρχίας κρατών μελών της ΕΕ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε πως η διπλωματία χωρίς τις κόκκινες γραμμές δεν υπάρχει, αλλά και στρατιωτική ισχύς χωρίς διπλωματία δεν παράγει αποτέλεσμα.

Εμανουέλ Μακρόν και Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην εξοχική κατοικία του Γάλλου προέδρου, στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν.