Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Παράξενα «αξιοθέατα» από όλο τον κόσμο

Γλυπτά, ιστορικά κτήρια, μνημεία, σύγχρονα ορόσημα, πολλές πόλεις στον κόσμο διαθέτουν αρχαία ή σύγχρονα μνημεία που προσελκύουν χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν όμως και οι πόλεις εκείνες που κάπου στην πορεία έχασαν το στόχο και φιλοξενούν «αξιοθέατα» που επιχειρούν μάλλον με την παραδοξότητά τους να τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω, που ξεχώρισε η Daily Mail, συνθέτοντας τον κατάλογο με τις πιο «απίθανες» τουριστικές ατραξιόν.

Το μεγαλύτερο σπίτι-παπούτσι στον κόσμο, Πενσυλβάνια

Κατασκευάστηκε από τον πωλητή Mahlon Haines το 1948. Έχει ύψος 7,5 μέτρα, πέντε ορόφους και είναι ανοιχτό για επισκέψεις του κοινού.Κατασκευάστηκε από τον πωλητή Mahlon Haines το 1948. Έχει ύψος 7,5 μέτρα, πέντε ορόφους και είναι ανοιχτό για επισκέψεις του κοινού.

 

Enterprise, Vulcan, Καναδάς

Η μικρή πόλη Vulcan στην Αλμπέρτα του Καναδά φιλοξενεί μια ρέπλικα του διαστημοπλοίου Enterprise προσελκύοντας τους λάτρεις του Star Trek.Η μικρή πόλη Vulcan στην Αλμπέρτα του Καναδά φιλοξενεί μια ρέπλικα του διαστημοπλοίου Enterprise προσελκύοντας τους λάτρεις του Star Trek.

 

Boxing crocodile, Humpty Doo, Αυστραλία

Στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας υπάρχουν περισσότεροι κροκόδειλοι από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Η πόλη Humpty Doo διαθέτει κι έναν κροκόδειλο- μποξερ.Στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας υπάρχουν περισσότεροι κροκόδειλοι από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Η πόλη Humpty Doo διαθέτει κι έναν κροκόδειλο- μποξερ.

Το μικρότερο σπίτι της Βρετανίας, Conwy, Ουαλία

Έχει τη δική του θέση στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες, με ύψος τρία μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα. Οι τελευταίοι ένοικοί του το άφησαν το 1900.Έχει τη δική του θέση στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες, με ύψος τρία μέτρα και πλάτος 1,8 μέτρα. Οι τελευταίοι ένοικοί του το άφησαν το 1900.

Η μεγαλύτερη συρταριέρα στον κόσμο, High Point, Βόρεια Καρολίνα

Η πόλη High Point στη Βόρεια Καρολίνα αυτοχαρακτηρίζεται «Μέκκα» της επιπλοποιίας και το φωνάζει με μια τεράστια συρταριέρα, ύψους 11,5 μέτρων, από την οποία κρέμονται και δύο τεράστιες κάλτσες.Η πόλη High Point στη Βόρεια Καρολίνα αυτοχαρακτηρίζεται «Μέκκα» της επιπλοποιίας και το φωνάζει με μια τεράστια συρταριέρα, ύψους 11,5 μέτρων, από την οποία κρέμονται και δύο τεράστιες κάλτσες.

Ned Kelly, Glenrowan, Αυστραλία

Οι περισσότεροι τουρίστες μάλλον δεν θα αντιλαμβάνονται τον λόγο ύπαρξης της φιγούρας αυτής. Οι ντόπιοι ωστόσο αναγνωρίζουν το «μνημείο» που είναι αφιερωμένο στον Ned Kelly,  λαϊκό ήρωα.Οι περισσότεροι τουρίστες μάλλον δεν θα αντιλαμβάνονται τον λόγο ύπαρξης της φιγούρας αυτής. Οι ντόπιοι ωστόσο αναγνωρίζουν το «μνημείο» που είναι αφιερωμένο στον Ned Kelly, λαϊκό ήρωα.

The Crooked House, Dudley, Αγγλία

Η πιο «μεθυσμένη» παμπ της Βρετανίας βρίσκεται στο South Staffordshire και οφείλει την κλίση της σε υποχώρηση του εδάφους στα 1800.Η πιο «μεθυσμένη» παμπ της Βρετανίας βρίσκεται στο South Staffordshire και οφείλει την κλίση της σε υποχώρηση του εδάφους στα 1800.

Γιγάντιο αυγό,  Winlock, Ουάσιγκτον

Ανάμεσα στο Σιάτλ και στο Πόρτλαντ βρίσκεται η πόλη Winlock που με το τεράστιο αυγό διατυμπανίζει πως αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αυγών στον κόσμο.Ανάμεσα στο Σιάτλ και στο Πόρτλαντ βρίσκεται η πόλη Winlock που με το τεράστιο αυγό διατυμπανίζει πως αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αυγών στον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος αστακός του κόσμου, Shediac, Καναδάς

Η αυτοαποκαλούμενη «πρωτεύουσα» του αστακού είναι η πόλη Shediac και για να μην υπάρχει κανείς που να μην το γνωρίζει το θυμίζει με αυτόν τον γιγάντιο αστακό.Η αυτοαποκαλούμενη «πρωτεύουσα» του αστακού είναι η πόλη Shediac και για να μην υπάρχει κανείς που να μην το γνωρίζει το θυμίζει με αυτόν τον γιγάντιο αστακό.

Το μεγαλύτερο θερμόμετρο στον κόσμο, Baker, Καλιφόρνια

Το θερμόμετρο αυτό στο Σαν Μπερναντίνο θυμίζει την υψηλότερη θερμοκρασία αέρα που καταγράφηκε ποτέ στη Γη:56,7 βαθμοί Κελσίου, στις 10 Ιουλίου του 1913.Το θερμόμετρο αυτό στο Σαν Μπερναντίνο θυμίζει την υψηλότερη θερμοκρασία αέρα που καταγράφηκε ποτέ στη Γη:56,7 βαθμοί Κελσίου, στις 10 Ιουλίου του 1913.