Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

Πέδρο Σάντσεθ



Έρχεται στην Αθήνα ο Πέδρο Σάντσεθ

Επίσκεψη στην Ελλάδα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, το επόμενο διάστημα, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Έλληνας ομόλογός του, Αλέξης Τσίπρας.



Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θέλει να εμφανιστεί ως ο «σωτήρας» της Μέρκελ στο πεδίο του προσφυγικού

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θέλει να εμφανιστεί ως ο «σωτήρας» της Μέρκελ στο πεδίο του προσφυγικού. Στη συνάντησή τους θα βρεθεί στο επίκεντρο η νέα συνεργασία των δύο χωρών στο προσφυγικό.



Σε λίγη ωρα τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Γερμανίας-Ισπανίας για το Μεταναστευτικό

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Γερμανίας - Ισπανίας θα πραγματοποιηθεί σε λίγη ώρα στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για τη συνεργασία και τον συντονισμό στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.



Ο Πέδρο Σάντσεθ ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ισπανίας (βίντεο)

Πρωθυπουργός της Ισπανίας ορκίστηκε σήμερα, στις 12:00 (ώρα Ελλάδας), ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ μετά την υπερψήφιση από το κοινοβούλιο της πρότασης μομφής κατά του Μαριάνο Ραχόι και την ανατροπή του συντηρητικού επικεφαλής της κυβέρνησης.



Ισπανία: Δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο Πέδρο Σάντσεθ

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ δεν κατάφερε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το ισπανικό κοινοβούλιο προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού, καθώς την υποψηφιότητά του ενέκριναν μόλις 130 βουλευτές εκ των συνολικά 350.