Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ



Συγκίνηση στην Αντιόχεια: Εικόνες ανασύρονται αλώβητες μέσα από χαλάσματα εκκλησιών

Τη μάχη με τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου δίνουν σε Τουρκία και Συρία καθώς ο Εγκέλαδος αφήνει πίσω του περισσότερους από 48.000 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες οι οποίοι εκτός από τα σωματικά τραύματα καλούνται να επουλώσουν και τα ψυχικά τραύματα που προκλήθηκαν από την καταστροφή.



Τουρκία: Η Ορθόδοξη Εκκλησία που έγινε καταφύγιο για τους σεισμόπληκτους και τα χιλιάδες γεύματα αγάπης

Περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από τη ημέρα, που ο σεισμός έπληξε την Τουρκία, αφήνοντας πίσω του δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια αστέγους και ξεσπιτωμένους, και μια χώρα να μετρά τις πληγές της.



Καταστράφηκε ο Ιερός Ναός Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια (ΦΩΤΟ)

Ο ισχυρός σεισμός των 7.8 Ρίχτερ καθώς και οι μετασεισμοί που έπληξαν την Συρία και την Τουρκία τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, επέφερε τεράστιες υλικές καταστροφές, ενώ ο τραγικός απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές διαρκώς αυξάνεται. Ο Ιερός Ναός Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Αντιόχεια, όπως και πολλοί άλλοι Ορθόδοξοι ναοί, υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές.



Δαμασκός: Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού και της Αγίας Βαρβάρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού στην περιοχή Μπαμπ Τούμα της Δαμασκού, παρουσία ιερέων της πόλης και πλήθους πιστών.



Συρία: Οι διώξεις των Χριστιανών, το δύσκολο έργο και οι προκλήσεις του νέου Μητροπολίτη Χαλεπίου

 

Η κατάσταση για τους Χριστιανούς στη Συρία είναι δραματική: εκατοντάδες χιλιάδες είναι εκτοπισμένοι και όσοι επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με διώξεις, προπηλακισμούς ακόμα και τον θάνατο…

της Δέσποινας Σωτηρίου