Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Παπανδρέου και Ζωή διορίζουν ακόμα στη Βουλή



Ακούγεται παράλογο, όµως είναι αληθινό και µάλιστα απολύτως νοµότυπο. Με βάση παλαιότερη απόφαση της Βουλής, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της Βουλής έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν έναν µικρό «στρατό» συνεργατών, οι οποίοι προσλαµβάνονται και αµείβονται από την εθνική µας αντιπροσωπία, ακόµα κι αν αυτοί δεν έχουν πλέον τη βουλευτική ιδιότητα.

Ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει εκλεγεί βουλευτής από το 2014 κι όµως, µόλις πριν από λίγες εβδοµάδες έγινε δεκτό το αίτηµά του να διοριστεί ως µετακλητή υπάλληλος στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή ως πρώην πρωθυπουργός η Παυλίνα Λάµψα.

Πρόκειται για µία συνεργάτιδά του από την περίοδο που βρισκόταν στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία. Αντίστοιχος διορισµός έγινε την ίδια µέρα στο γραφείο της Ζ. Κωνσταντοπούλου, η οποία δεν έχει τη βουλευτική ιδιότητα από τον Σεπτέµβριο του 2015. Ωστόσο συνεχίζει να διατηρεί το γραφείο της µε συνεργάτες, που ανανεώνεται τακτικά καθώς αρκετοί δεν αντεπεξήλθαν στους εντατικούς ρυθµούς δουλειάς της πρώην προέδρου της Βουλής.