Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Υβρίζουν ελεύθερα τα θρησκευτικά σύμβολα: Η προσβολή στο πρόσωπο της Παναγίας είναι ποινικό αδίκημα και όμως δεν αντέδρασε κανείς



Ντροπή για την ορθόδοξη εκκλησία, για την ΕΣΗΕΑ, για τις δικαστικές αρχές και για το τμήμα ασφαλείας της αστυνομίας που ασχολείται με τον αντιρατσιστικό, που δεν αντέδρασαν καθόλου ούτε διαμαρτυρήθηκαν για την ασέβεια που έδειξε στο πρόσωπο της Παναγίας ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος εν ονόματι Δήμος Βερύκιος.

BriefingNews

Ο κύριος αυτός που τυγχάνει να έχει και θέση αντιπροέδρου στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ανάρτησε όπως όλοι είδαμε πια, την εικόνα της Παναγίας μας, για χάριν αισχρού νοήματος με έναν αρουραίο στο πρόσωπό της και ένα ποντίκι στο πρόσωπο του Ιησού.

Χάριν του πολιτικού του σχολίου διάλεξε το πρόσωπο που σέβεται και αγαπά πιο πολύ από οτιδήποτε ο κόσμος, το πρόσωπο που η εκκλησία μας έχει ως την πρώτη Αγία, το πρόσωπο που ως μάνα του Χριστού και μάνα όλων μας την παρακαλούμε, την γιορτάζουμε και την σεβόμαστε ως το υπέρτατο θρησκευτικό μας σύμβολο, να την χλευάσει.

Έβαλε αρουραίο στο πρόσωπο Εκείνης που σε πολέμους, κρίσεις και προσωπικές στιγμές έχει θαυματουργήσει στον καθένα μας χωριστά κι έχει σώσει την χώρα μας από απόλυτες καταστροφές.

Δεν αναρτούμε την αισχρή φωτογραφία από σεβασμό στο πρόσωπο της Παναγίας, όμως απαιτούμε να παρέμβει η εισαγγελία , να εφαρμοστεί ο νόμος για την προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος, που αφορά την προσβολή θρησκειών και θρησκευτικών συμβόλων και να μην γίνει αποδεκτή η συγγνώμη ενός ανθρώπου που δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με τον χείριστο τρόπο με την εκκλησία τους εκπροσώπους του και τα σύμβολά της.

Επιτέλους ας ξεχωρίσουμε τις «ακάθαρτες πράξεις» από το δημοσιογραφικό επάγγελμα το οποίο βάλλεται, υποβαθμίζεται από τέτοια πρόσωπα και ας βρεθεί μια άλλη ονομασία γι' αυτούς που θέλουν να χειραγωγούν τα πλήθη μέσα από τις υποτιθέμενες δημοσιογραφικές απόψεις.

Και παρακαλώ πολύ μην δικαιολογήσουμε την πράξη ως ελευθερία της τέχνης διότι αυτό δεν είναι τέχνη.

Ο καθένας έχει δικαίωμα στη ζωή του να κάνει ότι θέλει και να πιστεύει όπου θέλει όμως έχει υποχρέωση να σέβεται και να μην υβρίζει τα θεία ούτε να προκαλεί και να προσβάλει το θρησκευτικό συναίσθημα.

Αν όλα αυτά είχαν συμβεί σε σύμβολο άλλης θρησκείας ή στο Κοράνι, να είστε σίγουροι ότι μέχρι και η ορθόδοξη εκκλησία, μέχρι και η ΕΣΗΕΑ, μέχρι και ο πρωθυπουργός θα έκανε δήλωση και θα καταδίκαζαν την πράξη.

Τώρα σιωπή από όλους έτσι για να μας αποδείξουν για άλλη μια φορά την αναξιότητά μας ως ανθρώπινο είδος.

Πριν από λίγες ημέρες γιορτάσαμε την Κοίμησή της και την παρακαλούμε καθημερινά για τις μεσιτείες της και για τις πρεσβείες της.

Ας κατανοήσουμε ότι αυτή η ανοχή σε τέτοιες πράξεις και ανθρώπους είναι εγκληματική...