Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Τι προβλέπει για την ορθόδοξη κληρονομιά, το Άγιον Όρος και τον προσκυνηματικό τουρισμό



Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020 – 2025 από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για το εγχειρίδιο που περιγράφει τη στρατηγική της χώρας για τη μετάβαση στην Ψηφιακή Ελλάδα, σύμφωνα με τον νόμο για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες, μέσω του οποίου θεσπίστηκε.

Στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου στο πεδίο του Πολιτισμού εντάσσονται μεταξύ πολλών άλλων έργων δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες με μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα που αφορούν στην Ορθόδοξη κληρονομιά της χώρας μας.
Το πρώτο έργο προβλέπει την Ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εκκλησίας της Ελλάδος: Το έργο περιλαμβάνει την οπτικο-ακουστική αποτύπωση των κειμηλίων,την ταξινόμησή τους και την οργάνωση του σχετικού αρχείου.
Και το δεύτερο την Ψηφιοποίηση σημαντικών βυζαντινών αρχαιοτήτων της περιοχής του Αγίου Όρους: Το έργο περιλαμβάνει την οπτικο-ακουστική αποτύπωση των κειμηλίων αυτών, την ταξινόμηση τους, την οργάνωση του σχετικού αρχείου και την παρουσίαση τους στο διαδίκτυο.

 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ