Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 -

Τα Ιωάννινα υποδέχονται με δέος και κατάνυξη την Αγία ΖώνηΗ πόλη των Ιωαννίνων υποδέχτηκε σήμερα στις 5 το απόγευμα την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας η οποία εξήλθε από το Άγιο Όρος την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί στην Κοζάνη.

Αποστολή, Ιωάννινα: Ραφαήλ Γεωργιάδης – ope.gr

Την Τιμία Ζώνη κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ και Βατοπαιδινοί Πατέρες και υποδέχτηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωννίνων κ. Μάξιμος, Άρτης κ. Καλλίνικος και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Ένα μεγάλο πανό που γράφει “Η Εκκλησία των Ιωαννίνων υποδέχεται την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου” αναρτήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης και πληθος πιστών με δάκρυα στα μάτια συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα, προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο και να προσευχηθούν στην Παναγία, την μητέρα όλων και του Ελληνικού Έθνους.

Μετά την επίσημη υποδοχή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου τελείται αυτή την ώρα Δοξολογία και Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.

Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου έως και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, προς προσκύνηση του πιστού λαού.  Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από την ενορία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σε κάθε έξοδο της Αγίας Ζώνης χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό, προσέρχονται, για να λάβουν την χάρη της Κυρίας Θεοτόκου, να εναποθέσουν πάνω της τους πόνους και τα βάσανα της ζωής τους και να αναζητήσουν την ελπίδα στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παϊσίου θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα: