
Λίγα 24ωρα πριν από την 17η Μαΐου, την ημέρα που μετά από τόσες εβδομάδες θα επιτραπεί και πάλι στους πιστούς να παραστούν στην Θεία Λειτουργία και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων, συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, προκειμένου να αποσαφηνίσει τα μέτρα που θα τηρούνται από την ερχόμενη Κυριακή στους ναούς της χώρας.
Το τελευταίο διάστημα η ΔΙΣ βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και επεξεργάζεται προτάσεις, οι οποίες προέρχονται από τα συμπεράσματα της Επιστημονικής Επιτροπής, τις οποίες θα καταθέσει προς την Πολιτεία, προκειμένου να ισχύσουν από την Κυριακή 17η Μαΐου 2020.
Όπως προκύπτει από τις έως τώρα πληροφορίες, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη σε ναούς ανά την Ελλάδατα μέτρα που θα ισχύσουν θα αφορούν στην τήρηση αποστάσεως ασφαλείας μέσα στους ναούς, με την αφαίρεση ή την κάλυψη καθισμάτων, σε ανώτατο αριθμό παρεβρισκομένων ανάλογα με το μέγεθος του κάθε ναού και στην τήρηση υγειονομικών κανόνων.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ