Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Στόχος η εξόντωση της Ορθοδοξίας στο Μαυροβούνιο – Δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για διάλογο η κυβέρνηση – Εντείνονται οι φωνές στήριξης



Στο στόχαστρο της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου έχει μπει το τελευταίο διάστημα η Εκκλησία, ενώ αφορμή στάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο η ψήφιση του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες, ο οποίος ορίζει μεταξύ άλλων πως οι ναοί και τα μοναστήρια της χώρας θα περάσουν στη δικαιοδοσία της πολιτείας. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Εκκλησίας να συνεχιστεί ο διάλογος που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο. 

Η ψήφιση του νόμου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να πραγματοποιούν ειρηνικές διαδηλώσεις δύο φορές την εβδομάδα ζητώντας την κατάργησή του. Τα πράγματα εντάθηκαν ακόμα περισσότερα με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, όταν οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιου και εν συνεχεία στη σύλληψη και κράτηση του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιο, και κληρικών.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr