Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο θα Εορταστούν τα Θεοφάνια μετά 42 Χρόνια



Μετά από 42 χρόνια θα τελεστούν και πάλι στις 6 Ιανουαρίου 2016, στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου οι εορτασμοί των Θεοφανίων.

 

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «οι εορτασμοί των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου 2016 στην πόλη της Αμμοχώστου θα γίνουν σε συνεργασία με την Ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας».

Από τις 07.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί θα τελεστούν η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου. Γύρω στις 11:30 το πρωί, σύμφωνα με την ανακοίνωση «στην δική μας θάλασσα, στην περιοχή «Γλώσσα» , θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων».

Για όσους πιστούς επιθυμούν να παρευρεθούν, η μεταφορά με λεωφορεία θα είναι δωρεάν. Στην ανακοίνωση δίνονται επίσης και λεπτομέρειες των δρομολογίων.

Θεωρούμε ότι τα αισθήματα είναι ανάμεικτα , αφενός είναι σημαντικό ότι μετά 42 χρόνια θα τελεσθεί ο αγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αφετέρου αυτό το κατεχόμενη είναι που μας φρενάρει τη χαρά. Δεν ξέρουμε ειλικρινά αν πρέπει να χαρούμε ή να λυπηθούμε. Ας ελπίσουμε ότι κάποτε τα Θεοφάνεια θα γιορτάζονται σε μια ελεύθερη Κύπρο.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο