Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 -

Σεισμός – Συρία: Εικόνες καταστροφής σε εκκλησίες του Πατριαρχείου Αντιοχείας (ΒΙΝΤΕΟ)Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα Τουρκία και Συρία με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά μέχρι στιγμής τους 1.300.

Όπως έγραψε νωρίτερα το ope.gr ναοί Συρία του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας επλήγησαν σε αρκετές πόλεις του βόρειου τμήματος της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αντιόχεια, με τις εικόνες στο βίντεο να μαρτυρούν την καταστροφή:

Έκκληση για προσευχή από τον Πατριάρχη Ιωάννη

Έκκληση προς όλους να προσευχηθούν για τα θύματα και τους τραυματίες από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία έκανε από το αεροδρόμιο του Λιβάνου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι από τον φονικό σεισμό ενώ έκανε γνωστό ότι Εκκλησίες σε Αντιόχεια και Μερσίνα έχουν υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, ζήτησε από κληρικούς και λαϊκούς να παρέχουν όπου χρειαστεί τη βοήθειά τους προς όσους έχουν ανάγκη. Στην ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Αντιοχείας δημοσίευσε φωτογραφίες από τις ζημιές που έχουν υποστεί ναοί και κτίρια που ανήκουν στην Εκκλησία.

Δείτε εικόνες ΕΔΩ

Πηγή κειμένου: