Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 -

Πανηγυρικός Εσπερινός Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ΛεμεσούΠαρακολουθήστε σε απευθείας αναμετάδοση από την Pemptousia TV μέσω του διαδικτυακού καναλιού της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, τον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού:

Ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Γεωργίου Κωνσταντίνου.

Αύριο, Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 6:30 το πρωί, το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) θα αναμεταδώσει τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί η χειροτονία του κ. Μάριου Πιττάλη σε διάκονο. Θα ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 4:30μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Πορφύριο.

Ακόμη στις 2 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής με Βυζαντινούς Ύμνους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νεοεκδοθέντος ψηφιακού δίσκου με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Πορφυρίου από την Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία από την Ελλάδα. Μετά το πέρας της συναυλίας θα πωλείται ο νέος μοναδικός ψηφιακός δίσκος με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Πορφυρίου μαζί με το βιβλιαράκι που εμπεριέχει αυτόν. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Πορφυρίου.

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα εκτίθεται προς προσκύνηση το Ιερό Πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου.

Ο Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής θα παραμένει ανοικτός μέχρι τις 9:00μ.μ.