Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

Πάνδημος εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα (ΦΩΤΟ)Πανηγυρικά τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στον  μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου στην Αίγινα. 

Η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος και ομιλούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου. Συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Έγρας (Πατριαρχείου Σερβίας) κ. Νεκτάριος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ο οποίος ευχαρίστησε με θερμά λόγια τους Αρχιερείς, την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμστων και Αθλητισμού κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, τους Ιερείς, τη Καθηγουμένη μοναχή Τιμοθέη, την χορωδία, τις αρχές, τα Σχολεία και όλους όσους συμμετείχαν.

Μετά την πανηγυρική Δοξολογία σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή η οποία διήλθε από τον λιμένα της Νήσου και κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Πλήθη πιστών, ιδιαίτερα από την Ρουμανία, προσήλθαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου για να τιμήσουν τον Μέγα και Οικουμενικό Άγιο Νεκτάριο τον θαυματουργό.

Το γεγονός ότι ετησίως επισκέπτονται τη Μονή του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα χιλιάδες προσκυνητές από Βαλκανικές χώρες, με κυρίαρχες τη Σερβία και τη Ρουμανία, μαρτυρεί τη μεγάλη αγάπη και ευλάβεια την οποία έχουν οι ομόδοξοι αυτοί λαοί για τον Άγιο. Ο θαυματουργός Νεκτάριος, ο έφορος της Αιγίνης, γίνεται πρότυπο γνήσιας αρετής και για άλλους λαούς που ζητούν τη χάρη του για να τους ενισχύει.

 

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης

Πηγή κειμένου: