Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 -
Μερική συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 19. Απριλίου 2021

Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης: Ο νεοφανής Άγιος που τιμάται σήμερα εν μέσω πανδημίας 23 χρόνια μετά την Κοίμησή του..Ήταν 27 Φεβρουαρίου το 1998 όταν ο Γέροντας π. Εφραίμ Κατουνακιώτης εκοιμήθη και παρέδωσε την Αγιασμένη του ψυχή στα χέρια του Θεού, τον οποίο υπηρέτησε από την νεότητά του. 23 χρόνια μετά, 27 Φεβρουαρίου το 2021, η Εκκλησία μας τιμάει για πρώτη φορά τη μνήμη του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μετά την Αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 9 Μαρτίου το 2020. 

Η Αγιοκατάταξη του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου είχε προαναγγελθεί δια στόματος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος στις 20 Οκτωβρίου το 2019.

Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας με τα μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα να περιορίζουν τους πιστούς στην παρακολούθηση των Ακολουθιών. Με αρκετές περιοχές να βρίσκονται στο κόκκινο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας οι περιορισμοί είναι αυστηροί για την προσέγγιση στους Ιερούς Ναούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Orthodoxianewsagency.gr