Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Οι πιστοί προσκυνούν την Αγία Ζώνη της Παναγίας – Συγκινητικές στιγμές στη Δράμα



Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε χθες με τιμές αρχηγού κράτους η πόλη της Δράμας. Από το πρωί οι πιστοί συρρέουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό αυτό θησαύρισμα , να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία.

Το ιερό θησαύρισμα που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ υποδέχθηκεο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος στη πλατεία Ελευθερίας, παρουσία Αγήματος της Φρουράς Δράμας, τοπικών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, του ιερού κλήρου και πλήθους ευσεβούς λαού. Ακολούθησε λιτάνευση μέχρι τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα εκτεθεί προς προσκύνηση η Τίμια Ζώνη.

Από τη πρώτη στιγμή ο ευσεβής λαός της Δράμας εκδήλωσε την ευλάβεια και το σεβασμό του στο πρόσωπο της Παναγίας και «πλημμύρισε» τον ιερό ναό για να προσκυνήσει και να προσευχηθεί ενώπιον του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ζώνης, ενώ από νωρίς οι πιστοί κατέκλυσαν την κεντρική Πλατεία της πόλης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η έλευση της Αγίας Ζώνης ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των κατοίκων τις προηγούμενες ημέρες, ενώ όλοι μετρούσαν αντίστροφα τις ημέρες και τις ώρες για την έλευση του ιερού θησαυρίσματος.

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος – Ραφαήλ Γεωργιάδης

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη

Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης – Ακης Τσεπίλης – Δημήτρης Καστόρης

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη