Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Ο τυφλός ακολούθησε τις εντολές του Κυρίου και είδε το φως του» ΒΙΝΤΕΟ



Για τη μεγάλη δοκιμασία να είναι κανείς τυφλός μίλησε ο Γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου σήμερα Τρίτη 24 Μαϊου 2020.

Με αφορμή την ευαγγελική περικοπή για τον τυφλό, στον οποίο ο Χριστός έδωσε το φως του, αναφέρθηκε ο γέροντας στον Μέγα Πλάστη και Αναπλάστη Χριστό , ο οποίος είναι ο Θεός της αγάπης.

«Στο θέμα της πνευματικής εργασίας δε χωράει λογική» είπε, μεταξύ άλλων, ο γέροντας, «στο θέμα της υπακοής δε χωράει λογική και αυτό ακριβώς έκανε ο τυφλός χωρίς να αντιδράσει, δέχθηκε και έκανε ότι του είπε ο Χριστός. Πήγε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δέχθηκε την εντολή χωρίς αντιλογία , χωρίς αμφισβήτηση και είδε το φως του», πρόσθεσε. «Ξεπερνούμε τη λογική και προχωρούμε στη θεραπεία. Ο Θεός ενήργησε θεοπρεπώς και ήθελε να συζεύξει  τον νέο με τον παλαιό νόμο για να πει ότι εκείνος ήταν ο Άσαρκος Θεός Λόγος . Επειδή ήταν εκεί οι Φαρισαίοι και παρακολουθούσαν, έστειλε τον τυφλό στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ» συμπλήρωσε.

«Στις εντολές δε χωράει αβεβαιότητα και λογική αλλά με πίστη, ακολουθούμε τις εντολές του Κυρίου, όπως ακριβώς έκανε ο τυφλός», υπογράμμισε.

Δείτε την ομιλία του: