Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 -

Ο Πειραιάς θα υποδεχθεί αντίγραφο του Σταυρού του Μ. ΚωνσταντίνουΤο Σάββατο 20 Μαΐου στις 19:00, έμπροσθεν του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή πιστού αντιγράφου του Σταυρού του Μ. Κωνσταντίνου με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους τον οποίο θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ.

Οι εορτασμοί «Κωνσταντίνεια 2023» θα πραγματοποιηθούν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς από 6-28 Μαΐου με την ευκαιρία της μνήμης των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά τους εορτασμούς αυτούς μάλιστα, θα φιλοξενηθεί στο Ναό η Τιμία Κάρα της Αγίας Μαρίνης από την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος η οποία θα τεθεί σε προσκύνηση από 12-26 Μαΐου.

Το Σάββατο 6 Μαΐου στις 19:00 θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Την Κυριακή 7 Μαΐου το πρωί μετά το πέρας της Α΄ Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Αγιασμός και θα γίνει λιτανεία των ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τα οποία θα τεθούν σε προσκύνηση καθ΄όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στις 19:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Ιάκωβος Κανάκης και στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τη χορωδία «Μουσικές Δημιουργίες» με υπεύθυνη την κ. Ζαννέτα Καλοσκάμη.

 

(Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr)

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr