Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παραβρέθηκε στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κονγκό



Θέλησε να τελέσει την Πατριαρχική Λειτουργία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κονγκό .

Την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τέλεσε  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λουμπουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β, συλλειτουργούντων των Σεβασμ. Μητροπολιτών Κινσάσας κ.Νικηφόρου, του εορτάζοντος Κατάνγκας κ. Μελετίου και του Θεοφιλ. Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε χειροτονία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσα, στον οποίον δόθηκε το όνομα Μελέτιος, προς τιμήν του Μητροπολίτου κ.Μελετίου.

Ο Μακαριότατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευαγγελική παραβολή «του Ασώτου υιού», τονίζοντας την ανάγκη κάθε χριστιανού για συνεχή μετάνοια, την επιστροφή όλων στο πάντοτε ανοικτό Πατρικό σπίτι, την Εκκλησία του Χριστού, όπου αναμένει διαρκώς ο φιλάνθρωπος Θεός τον κουρασμένο και πληγωμένο από την αμαρτία άνθρωπο, να τον αναπαύσει στην αγκαλιά της απέραντης αγάπης Του. Τέλος, ευχαρίστησε, τους χριστιανούς για την υποδοχή τους και την προσήλωσή τους στην Αγία και Αμώμητο Ορθοδοξία.

 

Προ της απολύσεως της Ευχαριστιακής Σύναξης, ο Προκαθήμενος κ. Θεόδωρος, με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμ. Μητροπολίτου Κατάνγκας κ. Μελετίου και την δεκαετή επέτειο της εις Επίσκοπον χειροτονίας, του απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη Αξίας Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του και την Πατριαρχική του ευαρέσκεια, για την άρτια οργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία καταδεικνύει την επίπονη προσπάθεια και την διαρκή παρακολούθηση κάθε τομέα ποιμαντικής δράσης ξεχωριστά.