Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 -

Ο εορτασμός της επετείου των 1.030 ετών από το Βάπτισμα της ΡωσίαςΕκατοντάδες πιστοί συρρέουν σήμερα στη Μόσχα, για τον εορτασμό της επετείου των 1030 ετών από το Βάπτισμα της Ρωσίας. Θα προσευχηθούν στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, δίπλα από το άγαλμα του Βλαδίμηρου του Μέγα, που εισήγαγε τον χριστιανισμό στη Ρωσία.

Παρακολουθείστε ζωντανά τις εκδηλώσεις:

Με λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα στη Μόσχα η επέτειος των 1030 ετών από το Βάπτισμα της Ρωσίας.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Ο Πούτιν θα πάρει μέρος στην προσευχή που θα διεξαχθεί στο κέντρο της Μόσχας, δίπλα στο άγαλμα του Βλαδίμηρου του Μέγα, που εισήγαγε τον χριστιανισμό στη Ρωσία.

Εκατοντάδες πιστοί έχουν συρρεύσει στην Μόσχα για να συμμετέχουν στον εορτασμό, μεταξύ τους και επικεφαλής ορθόδοξων εκκλησιών από διάφορες χώρες.

Στις εκδηλώσεις, συμμετέχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β'. «Η παρουσία μου είναι για να δείξουμε ότι είμαστε μαζί, είμαστε κοντά στον Αγιότατο Πατριάρχη Κύριλλο και τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β, κατά την άφιξή του στη Μόσχα.