Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 -
Βροχή

9 °C

Σήμερα, 20. Φεβρουαρίου 2020

Ντροπή! Ισραήλ και Παλαιστίνη επιτρέπουν εγκλήματα εναντίον ελληνορθόδοξων μοναχών


Έχω πολλές φορές γράψει για τα μαρτύρια που περνούν οι ελληνορθόδοξοι μοναχοί στα μοναστήρια τους στους Αγίους τόπους.
 
Το κάθε μοναστήρι στην Αγία Γη έχει και έναν έλληνα Μοναχό που φυλάει τα άγια προσκυνήματα, δυστυχώς όμως η ζωή τους εκεί, είναι φρικτή αφού μουσουλμάνοι και Άραβες ορθόδοξοι προσπαθούν να τους εκτοπίσουν χρησιμοποιώντας όλους τους εγκληματικούς τρόπους. 
 
Video reporting/Μαρία Γιαχνάκη 
 
Πρόσφατα δημοσιεύσαμε την μαρτυρία του Μοναχού  Ιερόθεου, ηγούμενου της Μονής του Αγίου Θεοδοσίου στην έρημο της Ιουδαίας που μας έλεγε ότι μέχρι στη φωτιά τον έριξαν να τον κάψουν .
 
Με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο επίθεσης στην πομπή του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου που κατευθυνόταν στην Βηθλεέμ, από μουσουλμάνους και Άραβες ορθόδοξους, αναδημοσιεύουμε τη μαρτυρία του Μονάχου και θα συνεχίσουμε τις  δημοσιεύσεις των μοναχών που γίνονται θύματα κάθε μέρα στην Αγία Γη. 
 
Είναι το λιγότερο ντροπή για τις αρχες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης να αφήνουν να γίνονται τέτοια εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων που θυσιάζουν τη ζωή τους εκεί . 
 
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο την στιγμή που το Ισραήλ καταφέρνει τέτοιες συμφωνίες με αρωγό την Ελλάδα και η Παλαιστίνη διαρκώς ζητά βοήθειες από την Ελλάδα και τις έχει, να μην προστατεύουν τους ελληνορθόδοξους μοναχούς που ζουν εκεί.
 
Είναι ντροπή κι αίσχος ! 
 
Αρχίζοντας από σήμερα θα σας παρουσιάσουμε όλες τις μαρτυρίες των μοναχών που χτυπήθηκαν, κάηκαν , κυνηγήθηκαν από μουσουλμάνους και από άραβο ορθόδοξους για να δείτε το μέγεθος της αγιοσύνης και της αυταπάρνησης αυτών αλλά και την εγκληματική αδιαφορία του Ισραήλ και της Παλαιστίνης .
 
Διαβάστε το δημοσίευμα που είχε προηγηθεί στο ilellada.gr λίγες μέρες πριν την επίθεση στην πομπή του Πατριαρχείου στην Βηθλεέμ:
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ IELLADA.GR
 
Υπηρετούν τους Αγίους Τόπους την ώρα που οι αλλόθρησκοι τους καίνε, τους χτυπούν και τους υβρίζουν. Συγκλονιστική μαρτυρία
Η ιστορία του Γέροντα Ιερόθεου είναι μια από τις πολλές ιστορίες των μοναχών στους αγίους τόπους που καθημερινά περνούν μαρτύρια και κακουχίες από τους αλλόθρησκους.
 

Άγιοι Τόποι - Μαρία Γιαχνάκη 

Οι έλληνες μοναχοί που ανήκουν στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και ζουν σε όλη την αγία γη, φυλάσσουν τα μοναστήρια μας, σηκώνουν κάθε μέρα ψηλά την ελληνική σημαία και υποδέχονται τους επισκέπτες οι οποίοι φθάνουν στις ερήμους για να προσκυνήσουν τα μέρη που γεννήθηκε, περπάτησε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Χριστός.

Το iellada.gr έχοντας καταγράψει τις μαρτυρίες όλων αυτών των μοναχών, ξεκινάει μια εκστρατεία ενημέρωσης ώσπου η Παλαιστίνη και το Ισραήλ να αποφασίσουν, να προστατεύσουν αυτά τα προσκηνύματα και τους μοναχούς που αφιέρωσαν την ζωή τους στον Χριστό.

Ακούστε και δείτε στο βίντεο του iellada.gr,τον Γέροντα Ιερόθεο και τα συγκλονισιτκά του λόγια :

Ο μοναχός Ιερόθεος υπηρετεί περίπου 60 χρόνια στην Αγία Γη. Ως ηγούμενος του μοναστηριού του Αγίου Θεοδοσίου τα τελευταία 40 χρόνια έχει περάσει πολλές κακουχίες, έχει δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστές, έχει φάει ξύλο και έχει εκδιωχθεί και απειληθεί. Εκείνος όμως απλός και ταπεινός πεισματάρης και με βαθιά πίστη υπομένει τα βάσανα για να μην προδώσει τα άγια προσκυνήματα στα οποία γεννήθηκε ο Ιησούς. 

Πριν από τους Αγίους Τόπους  είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Κορέα και στο Βιετνάμ.

Εγινε μοναχός και με τα χρόνια χειροτονήθηκε και διετέλεσε ηγούμενος στο Ορος Θαβώρ,στην μονή του Τιμίου προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό,στην μονή επίσης του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου την περίοδο του Πολέμου των 6 ημερών,έκανε ηγούμενοςστη μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, αλλά και σε άλλα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.

Είναι από τους τελευταίους εν ζωή γέροντες του Πατριαρχείου μας. Στη λαύρα του Οσίου Θεοδοσίου έχει αφιερώσει τη ζωή του τα τελευταία έτη. Ζει εκεί και λειτουργεί καθημερινά , αν και είναι πια περίπου 90 ετών.

"....έχω φάει ξύλο....με το τσουβάλι απότους φανατικούς αλλόθρησκους της περιοχής!!!  Από τις μπουνιές που έχω φάει.....δεν ακούω καθόλου από το ένα αυτί, αλλά και από το άλλο.....λίγο κι από κει ακούω!!! Από το δεξί μάτι έχω πρόβλημα από χαστούκι που έφαγα από πρώην δήμαρχο του χωριού,ο οποίος όπως με χαστούκισε ...μου έσκισε με το νύχι του το μάγουλο μου και μια ελιά που είχα στο πρόσωπο,...",και μας έδειξε το σημάδι που έχει μέχρι σήμερα!!!
"Αλλη φορά μου έσπασαν το χέρι ,και το είχα στο γύψο....τόσο καιρό!!!
Αλλη φορά ,μου είχαν σπάσει το πόδι, ...κάποια φορά θέλησαν να μας
κάψουν...ζωντανούς με τις καλογριές μου, άλλη φορά ,άνοιξαν τάφο στα κτήματα της μονής απέξω.....και θέλησαν να με θάψουν ζωντανό!!!Αν δεν τσίριζαν οι μοναχές και κάποιες περαστικές γυναίκες....θα το είχαν κάνει!!!
Ο δε πετροπόλεμος....είναι πλέον συνήθεια μας!!!Μας πετροβολάνε συχνά....,άσε το φτύσιμο και το βρισίδι.....,μας έχουν γίνει η καλημέρα μας!!! Δόξα τω Θεώ"!!!....."

Ετσι κρατήθηκαν και κρατιώνται αυτά τα ιερά χώματα και τα μοναστήρια μας στην Αγία Γη!!! Δεν έχει άνεση εδώ και ανάπαυλα!!!

  

 

Πηγή κειμένου: 

iellada.gr