Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου: «Να βγάλουμε τον φόβο και να ακούμε τους γιατρούς»



Για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς, ΒηματίΖΩ, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, μίλησε στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr), ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι θα πρέπει να βγάλουμε τον φόβο και να ακούμε τους γιατρούς «Είναι μία περίοδος που μας δίνει έντονο τον πειρασμό και αυτό το καταλαβαίνουμε διότι ο φόβος κυριαρχεί πλέον στις συνειδήσεις και στις ζωές των ανθρώπων, αλλά ο Κύριος ο οποίος είναι ο Κύριος της Αναστάσεως και Δημιουργός του παντός είπε ότι: Εγώ θα εκβάλω το φόβο από τις καρδιές σας. Άρα λοιπόν και εμείς οφείλουμε να μην έχουμε την προσοχή μας στραμμένη σε οτιδήποτε μας καλλιεργεί φόβο» σημειώνει για την πορεία της πανδημίας ο Σεβασμιώτατος και συμπληρώνει, «Να προσευχόμαστε για τους γιατρούς και να ακολουθούμε τις ιατρικές συμβουλές και τις παραινέσεις. Ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να επικοινωνήσει με τον οικογενειακό του γιατρό, να λάβει τις σωστές κατευθύνσεις σύμφωνα με το θέμα της προσωπικής του υγείας και αναλόγως να πράξει αυτό το οποίο καλεί το καθήκον και ο κοινός νους να πράξει για τη σωματική του υγεία, την πνευματική του υγεία αλλά και του κοινωνικού συνόλου».

Ακούστε τα όσα είπε στον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη:

 

“Είμαστε στην Εσχατιά- Να βρεθούν άνθρωποι να στηρίξουν”

«Μακάρι να βρεθούν άνθρωποι να στηρίξουν αυτό που γίνεται στο Κιλκίς, διότι ο νομός μας είναι από τους νομούς που δεν έχει τύχει της μεγάλης συμπαραστάσεως πολλών φορέων κρατικών και μη. Είμαστε πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, αλλά ίσως να απορροφά τα βλέμματα περισσότερο ο χώρος (σ.σ. της συμπρωτεύουσας), παρά το Κιλκίς που είναι η εσχατιά. Είμαστε στα σύνορα με τις γειτονικές χώρες. Θα πρέπει να γίνουν πράγματα στο Κιλκίς που όμως δυστυχώς είναι παρατηρημένο ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν γίνονται. Απευθύνω έκκληση όποιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να στηρίξουν το σύλλογο ‘‘ΒηματίΖΩ’’, το σύλλογο δηλαδή των γονέων ατόμων με αναπηρία του νομού Κιλκίς να το πράξουν» ανέφερε.

Η χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συνάντηση –προ ολίγων ημερών- με τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς, ΒηματίΖΩ σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης. Ήταν πολύ συγκινητική και πολύ ενθαρρυντική η συζήτησή μας αλλά και η παρουσία τους κάτω από το θόλο του Παντοκράτορος.

Πραγματικά αισθάνθηκα μία μεγάλη συγκίνηση αλλά και ευθύνη ως πνευματικός πατέρας, ιδιαίτερα όταν ένα από τα παιδιά πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι μου είπε, ότι είναι η μεγαλύτερη χαρά
που έλαβε στη ζωή του και αυτό μου το επαναλάμβανε.

Αισθάνθηκα τη Χάρη του Θεού να κατακλύζει όλους μας μέσα από αυτή την αγνή έκφραση του συναισθήματος αυτού του παιδιού.

«Συγκινήθηκα πάρα πολύ» προσθέτει με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος και συμπληρώνει: «Εύχομαι με τη Χάρη του Κυρίου μας αλλά και τη βοήθεια των Αγίων Αναργύρων πάντοτε η ζωή τους να είναι χαραγμένη με την αγάπη του Θεού, με τη στήριξη του Θεού ο οποίος παραχωρεί για τον καθένα μας διάφορα. Μέσα από αυτή την παραχώρηση του Κυρίου μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατό».

Ακούστε τη συνέντευξη:

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr