Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η συσπείρωση της εκκλησίας μετά την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου -Τι έκρυβε το υπόμνημα προς τον Κλήρο



Η 7η Δεκεμβρίου θα μπορούσε να πει κανείς ότι επισφράγισε την διάθεση του Αρχιεπισκόπου και των κληρικών να έρθουν σε μια επικοινωνία πιο ουσιαστική για το καλό της εκκλησίας και σίγουρα να αποφευχθεί η εξαθλίωση του Κλήρου, βάσει των όσων τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει για την προωθούμενη συμφωνία.

ΑΠΟΨΗ ORTHODOXIA NEWS AGENCY

Ο Αρχιεπίσκοπος όπως όλοι κατανοήσαμε χθες την 7 Δεκεμβρίου, έχει σίγουρα την θέληση  να βρεθεί μια λύση ώστε να υπάρχει ικανοποίηση από όλες τις πλευρές.

Η συνάντησή του με τους κληρικούς, οι οποίοι είναι οι άμεσα θιγόμενοι , ήταν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο ίδιος φαίνεται να περίμενε αυτό το αίτημα από την πλευρά των κληρικών όμως πολύ πριν δημιουργηθεί αυτός ο σάλος και ο κύκλος επαφών.

Γι αυτό ακριβώς το λεγόμενο “υπόμνημα” που τους έδωσε αν και δεν έλεγε κάτι καινούριο από αυτά που ήδη γνωρίζουμε, η εισαγωγή του σίγουρα εκφράζει αυτό που είχε στο βάθος του μυαλού του:

“Καλώς ορίσατε αν και κάπως καθυστερημένα ¨, έγραφε το υπόμνημα στην εισαγωγή του.

Θα ήθελε ο Αρχιεπίσκοπος ίσως νωρίτερα την συνάντηση αυτή, στην οποία όπως διέρρευσε τελικά, έδωσε τις εξηγήσεις του αλλά κυρίως φανέρωσε την διάθεσή του και τα συναισθήματά του απέναντι στην Εκκλησία, τον Κλήρο και τις υποχρεώσεις του.

Εξηγώντας λοιπόν τις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, το «υπόμνημα” αυτό αναφέρει ότι όλα έγιναν καθαρά και προγραμματισμένα, τονίζοντας όμως πως, ό,τι συζητηθεί ή προταθεί θα πάει στο σώμα της Συνόδου ώστε να διορθώσει ή  να απορρίψει τα όσα προτείνει η κυβέρνηση.

Το τέλος του υπομνήματος όμως είναι αυτό που θα έλεγε κανείς ότι δηλώνει ξεάθαρα την πεποίθηση του Αρχιεπισκόπου για τα τεκτενόμενα.

Δεν θέλει να ξεφύγει από την πιθανότητα ότι μπορεί τελικά και να γίνει αυτό που ζητάει η κυβέρνηση, γι αυτό εξηγεί ότι τεχνοκράτες, νομικοί και σύμβουλοι θα δουν διεξοδικά τη συμφωνία.

Στο ίδιο υπόμνημα λέει ξεκάθαρα, όχι απολογητικά αλλά έντιμα, ότι “από τον πρώτο ως τον τελευταίο, αποβλέπουμε όχι στην προσωπική ικανοποίηση αλλά στο πως το υλικό αντικείμενο που γίνεται πνευματικό θα γίνει πνευματικό εργαλείο στα χέρια της εκκλησίας.”

Δηλώνει ξεκάθαρα την ελπίδα να προχωρήσουν με γνώμονα το συμφέρον της εκκλησίας και της χώρας.

Πηγή: Orthodoxia News Agency