Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα αντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου εκ της Ι.Μ.Μ. ΒατοπαιδίουΑντίγραφο του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου, μετά Τιμίου Ξύλου, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου θα υποδεχθεί σήμερα, στις 5 το απόγευμα, η πόλη της Πάτρας.

Η επίσημη υποδοχή του αντιγράφου του Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα,  πολιούχου και προστάτη της πόλεως. Το ιερό σέβασμα θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, και θα το υποδεχθούν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετά του ιερού κλήρου και του πιστού λαού, προς το οποίο με Εγκύκλιό του ο Ποιμενάρχης της αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών έχει απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην υποδοχή. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την Εγκύκλιο)

Το αντίγραφό του Τιμίου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου όχι απλώς θα μεταφερθεί στην πόλη, όχι απλώς θα τεθεί σε προσκύνηση, αλλά θα δοθεί ως ευλογία στην Αποστολική Εκκλησία της Πάτρας και θα παραμείνει εσαεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Μετά την υποδοχή θα τελεστεί Δοξολογία ενώ στις 9 το βράδυ ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέρων Εφραίμ, θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία.