Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας



Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 η εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποινίς ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, η πρώτη Θεομητορική εορτή του εκκλησιαστικού έτους, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στη Ν. Ιωνία.

Πλήθος κόσμου συνέρευσε για να τιμήσει το πρόσωπο της Μητέρας του Θεού και να προσκυνήσει το αντίγραφο της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, η οποία, μετά την ενθρόνισή της κατά την παραμονή της εορτής, θα παραμείνει στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο προς διηνεκή αγιασμό του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της γεννήσεως της Θεομήτορος, η Οποία αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο του Θεού προς το ανθρώπινο γένος καθώς και την εγγύηση για τη σωτηρία και την εν Χριστώ τελείωση του ανθρώπου.