Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η Ανάσταση του Κυρίου στο Μπραζαβίλ



Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε η Ανάσταση του Θεανθρώπου στη πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό. Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τα μεσάνυχτα την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.

Κατά την Ευχαριστιακή Σύναξη ο Επίσκοπος ανέγνωσε το Πασχάλιο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’. Επίσης, συνεχάρη τον Αιδεσιμ.Εφημέριο π.Σέργιο Mabelemo και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την, καθ’υπόδειξιν της Ι.Επισκοπής, έναρξη των εργασιών εξωτερικής επισκευής και ελαιοχρωματισμού του Ναού και προσέφερε ένα σημαντικό ποσό για την ολοκλήρωσή τους.

Παράλληλα, προέτρεψε τους πιστούς να μην ξεχνούν την προσφορά των προοδοιπορισάντων ιεραρχών και ιερέων, ως και των δωρητών και συναρωγών του ιεραποστολικού έργου, ελλήνων και γηγενών, προσευχόμενοι πάντοτε υπέρ αυτών.

Τέλος, παρετέθη εόρτια τράπεζα προς όλο το εκκλησίασμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς, ενώ ο Επίσκοπος παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη προς την κρατική τηλεόραση Congo TV, η οποία μετέδωσε την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.