Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ΦΩΤΙΑ: Εγκατέλειψαν οι Πατέρες του Μετοχίου της Μεγίστης Λαύρας


Ειδοποιήθηκαν οι Πατέρες του Μετοχίου της Μεγίστης Λαύρας από την αστυνομία κι εγκατέλειψαν το Ιερό Μετόχι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ope.Gr η φωτιά στην Βαρυμπόμπη είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Οι αναζωπυρώσεις ξέφυγαν από τον έλεγχο των πυροσβεστών και κατευθύνεται για το Μετόχι της Ιεράς Μονής.

Στις 2 το μεσημέρι περίπου ξεκίνησε και πάλι ο χορός των αναζωπυρώσεων οι οποίες με σε συνδυασμό με τους ανέμους κατευθύνθηκαν και πάλι σε κατοικημένες περιοχές της Βαρυμπόμπης. Η πρώτη μεγάλη αναζωπύρωση ξεκίνησε στη Βαρυμπόμπη στην περιοχή Θέα πάνω από την γνωστή ταβέρνα Τζουμέρκα. Δυστυχώς στην περιοχή δεν υπήρχαν πυροσβέστες επιφυλακής παρά μόνο αστυνομικοί, που όταν ειδοποιήθηκαν από ιδιώτη, που είδε πρώτος την αναζωπύρωση σήμαναν συναγερμό και σηκώθηκαν αεροπλάνα. Όμως οι αναζωπυρώσεις συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να ξεφύγουν οι φλόγες. Οι καταγγελίες κατοίκων για απουσία πυροσβεστικών οχημάτων είναι πολύ έντονες.

 

 

 
 
 

Ειδοποιήθηκαν οι Πατέρες του Μετοχίου της Μεγίστης Λαύρας από την αστυνομία κι εγκατέλειψαν το Ιερό Μετόχι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ope.Gr η φωτιά στην Βαρυμπόμπη είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Οι αναζωπυρώσεις ξέφυγαν από τον έλεγχο των πυροσβεστών και κατευθύνεται για το Μετόχι της Ιεράς Μονής. Στις 2 το μεσημέρι περίπου ξεκίνησε και πάλι ο χορός των αναζωπυρώσεων οι οποίες με σε συνδυασμό με τους ανέμους κατευθύνθηκαν και πάλι σε κατοικημένες περιοχές της Βαρυμπόμπης. Η πρώτη μεγάλη αναζωπύρωση ξεκίνησε στη Βαρυμπόμπη στην περιοχή Θέα πάνω από την γνωστή ταβέρνα Τζουμέρκα. Δυστυχώς στην περιοχή δεν υπήρχαν πυροσβέστες επιφυλακής παρά μόνο αστυνομικοί, που όταν ειδοποιήθηκαν από ιδιώτη, που είδε πρώτος την αναζωπύρωση σήμαναν συναγερμό και σηκώθηκαν αεροπλάνα. Όμως οι αναζωπυρώσεις συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να ξεφύγουν οι φλόγες. Οι καταγγελίες κατοίκων για απουσία πυροσβεστικών οχημάτων είναι πολύ έντονες.   Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο