Τρίτη 18 Μαΐου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

30 °C

Σήμερα, 18. Μαΐου 2021

Εορτή της μνήμης του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου τώρα..ΕΙΚΟΝΕΣΚατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη εορτάζεται η μνήμη του του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου αυτήν τη στιγμή.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους.

      

Τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή, είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν όσοι προσκυνητές παρευρέθηκαν στην πανήγυρη.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισιώνουν Πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και τον αριστερό χορό Πατέρες της συνοδείας του Γέροντος Ιωάννου Ιερομόναχου από την Αγία Άννα.

   

Αύριο (Κυριακή) το πρωί στο καθολικό της Μονής θα τελεσθεί η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεωρων κ. Θεόκλητου.

Κείμενο και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό για το Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων «Ορθοδοξία»: Ραφαήλ Γεωργιάδης