Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εισήχθη τελικά στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας



Στις 5:00 το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς εισήχθη στο νοσοκομείο Αγρινίου οπού διεκομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr), ο Σεβασμιώτατος αποφάσισε να μπει στο νοσοκομείο αφού το οξυγόνο του είχε συνεχείς αυξομειώσεις. Οι συγγενείς του και το κοντινό του περιβάλλον αλλά κυρίως τα πνευματικά του παιδιά του συνέστησαν να δεχτεί την βοήθεια των γιατρών προκειμένου να αντιμετωπίσει με ασφάλεια τον κορωνοϊό μέσα στο νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος απέφευγε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ωσπού μετά από επικοινωνία με κοντινά του πρόσωπα πήρε την απόφαση να κάνει εισαγωγή.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ope.gr, αυτές τις ημέρες που βρισκόταν στο σπίτι του τον φρόντιζε μια νοσηλεύτρια συγγενικό του πρόσωπο ενώ δεχόταν τις ιατρικές συμβουλές τηλεφωνικώς γνωστού γιατρού από τον Βόλο.

Η επίσημη ενημέρωση από τη Μητρόπολη

Η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση για την υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρει τα εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό.»

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr