Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 28. Μαΐου 2020

Δείτε τον Άγιο Πορφύριο σε μια σπάνια φωτογραφία - ντοκουμέντοΜία σπάνια φωτογραφία ντοκουμέντο,  του Αγίου Πορφυρίου , αναδεικνύει το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ την οποία εξασφάλισε κατά το αφιέρωμα του Αγίου Πορφυρίου ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος. 

Ωστόσο η φωτογραφία αυτή που εξασφαλίσαμε έχει την δική της ιστορία.  Απεικονίζει τον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας δίπλα στις τρείς αδερφές του και με μια ανιψιά του στην γεννέτειρα του τον Αγιο Ιωάννη Αλιβερίου Ευβοίας.

Από αυτή τη  μοναδική   φωτογραφία απουσιάζει ο αδερφός του Γέροντα ο Αντώνης. Ο νεαρός Ιερομόναχος   Πορφύριος   βρίσκεται στη μέση ενώ μαζί του είναι οι αδελφές του Χαρίκλεια, Κανέλα, Αικατερίνη και μια ανιψιά του. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1939 ένα χρόνο πρίν ο Πανάγαθος Κύριος επιστρατεύσει τον  πιστό του Δούλο με τα νέα του καθήκοντα ως Εφημέριου στον Άγιο Γεράσιμο της Πολυκλινικής στο κέντρο της Αθήνας στην Ομόνοια.Εδώ τον βλέπουμε σε ηλικία 34 ετών περίπου όταν επισκέφτηκε την οικογένειά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Εύβοια.