Τρίτη 13 Απριλίου 2021 -
Μέτριο

13 °C

Σήμερα, 13. Απριλίου 2021

Το Απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Αθήνα το Άγιο ΦωςΜόνο στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα θα πάει το Άγιο Φως

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου  θα φτάσει στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα το Άγιο Φως από την Ιερουσαλήμ σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Βλάση. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου ώστε να φυλαχθεί λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού και δε θα  μεταφερθεί σε ενορίες. 

«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών και με την προσφορά της Aegean, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθεί μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, όπου και θα φυλαχθεί. Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων», καταλήγει η δήλωση του υφυπουργού.

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr