Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 -

Από τη Μητρόπολη της Βοστώνης στο ΩραιόκαστροΟ 21χρονος Παναγιώτης Κουφός βρέθηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ωραιόκαστρο, από την Ιερά Μητρόπολη της Βοστώνης.

Μέσα στην πλημμυρισμένη από πιστούς εκκλησία, στον Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο νεαρός είπε το «Πάτερ Ημών» στην αγγλική γλώσσα, θέλοντας με αυτόν το τρόπο να στείλει το μήνυμα πως «η Ορθοδοξία είναι παντού στον κόσμο όχι μόνο στην Ελλάδα».
Ο Παναγιώτης μένει με τους γονείς του στη Βοστώνη και όπως δήλωσε ο ίδιος: «από μικρό παιδί επιθυμούσα να επισκεφτώ το Άγιο Όρος, να δω από κοντά το νεανικό έργο των ενοριών μας στις κατασκηνώσεις και να επισκεφτώ τις Μητροπόλεις της πατρίδας μας».

Σπουδάζει μηχανολόγος στο πανεπιστήμιο της περιοχής και στον ελεύθερο χρόνο του προσφέρει σημαντικό έργο στη Μητρόπολη Βοστώνης.

«Η Μητρόπολή μας εκεί έχει ένα ελληνοαμερικανικό δημοτικό σχολείο, που πήγα από μικρό παιδί, για να μάθω την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τη θρησκεία μας. Το μυαλό και η ψυχή όλων των Ελλήνων της Αμερικής είναι εδώ, στην Πατρίδα, κοντά σας».

Ο Παναγιώτης Κουφός θα μείνει στην Θεσσαλονίκη μέχρι τις 19 Αυγούστου, οπότε και θα αναχωρήσει για την Αθήνα, προκειμένου να επισκεφτεί και τους εκεί Ιερούς Ναούς των Μητροπόλεων.