Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Ανησυχία για την κατάσταση στη Θράκη. Η κραυγή αγωνίας από την Εκκλησία και οι προσλήψεις των 120 μουφτήδων



Το πρόβλημα της Θράκης, το οποίο εδώ και χρόνια κρύβουν οι ιθύνοντες κάτω από το χαλί, κατέδειξε με ένα κείμενο-καταπέλτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος, την ώρα που η Ορθοδοξία δέχεται πλήγμα σε Μαυροβούνιο, Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία και η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι έκρυθμη.

Παράλληλα, υπό το βάρος των αντιδράσεων η κυβέρνηση φέρεται να παγώνει προσωρινά αλλά όχι να αναιρεί την πρόσληψη 120 μουφτήδων που είχε προαναγγείλει.
«Σας ενημερώνουμε ότι – μέχρι να υπάρχει νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – δεν θα παραλαμβάνουμε τα δικαιολογητικά που αφορούν την πρόσληψη ιεροδιδασκάλων, για το σχολικό έτος 2019-20.», ανέφερε χαρακτηριστικά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.
Παρόλα αυτά η πρόσληψη είναι ουσιαστικά ενεργή καθώς έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και αφορά «την πλήρωση εκατόν είκοσι (120) θέσεων Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής θρησκείας στις Μουφτείες της Θράκης. Οι Ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα (9) μηνών».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ το έργο των Ιεροδιδασκάλων είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα Tεμένη της Θράκης ή εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη και σε Δημόσια Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Θράκης, σε μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ