Τρίτη 30 Μαΐου 2023 -

Άγιο Όρος-Φωτορεπορτάζ: Πανηγυρική Αγρυπνία του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ι.Μ.Μ. ΒατοπαιδίουΗ μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Εφραίμ του Κατουνακιώτου τιμάται σήμερα και αύριο στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, με ιερά αγρυπνία.

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Υπενθυμίζουμε ότι η εορτή του αγίου είναι την 14/27-2 ε.ε., η οποία φέτος συμπίπτει με την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής την Καθαρά Δευτέρα και ως εκ τούτου στην μόνη Βατοπαιδίου εορτάζεται αυτήν την Κυριακή εκ μεταθέσεως.

Του πανηγυρικού Εσπερινού της αγρυπνίας προεξάρχει ο καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ, ο οποίος και φέρει το όνομα προς τιμή του οσίου Πατρός.

Ο Όσιος Εφραίμ υπήρξε πνευματικό τέκνο του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή και πνευματικός αδελφός του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού. 

Ιδιαίτερη ευλογία αποτελεί για την μόνη, τον Γέροντα  και την αδελφότητα η έλευση και η παραμονή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου κατά την ιερά αγρυπνία.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας, η οποία για πρώτη φορά εξήλθε εκ του ιερού Κελλίου του Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κατουνακίων.

Την τίμια Κάρα κόμισε ο Γέροντας του κελλίου ιερομόναχος Ιωσήφ.

Κατά την διάρκεια της Λητής του Εσπερινού παρατέθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα στο συνοδικό της Μονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Υποδοχή Τιμίας Κάρας Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Προς προσκύνημα το Τίμιο Λείψανο του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου