Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Αγία Ζώνη: Ευλογία στην Ελλάδα και στους δοκιμαζομένους κατά την παραμονή της στον Πειραιά (BINTEO/ΦΩΤΟ)



Μια μέρα μετά την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Πειραιά και οι άνθρωποι που κατάφεραν να φτάσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ακόμη δε μπορούν να ξεχάσουν τις ιδιαίτερες κι ευλογημένες στιγμές που έζησαν όταν προσκύνησαν το Ιερό Θεομητορικό κειμήλιο. Νέοι ηλικιωμένοι και παιδιά περίμεναν με τις ώρες υπομονετικά για αυτήν την στιγμή του ασπασμού. Η Παναγία έφερε στον Πειραιά κόσμο από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και από άλλες ορθόδοξες χώρες.

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο από την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από το ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά και την ευλογία που έλαβαν χιλιάδες κόσμου οι αναμνήσεις παραμένουν ζωντανές.  Ακόμη και πριν την αναχώρησή της οι πιστοί ζητούσαν να παραμείνει για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα για να ευλογήσει τον Ελληνισμό.

Η ροή των προσκυνητών από την πρώτη ημέρα που έφτασε στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου έως και τις 14 του ιδίου μήνα οπότε και αναχώρησε για το Άγιο Όρος και την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, ήταν αμείωτη. Πιστοί κάθε ηλικίας περίμεναν καρτερικά στην ουρά επί ώρες για να προσκυνήσουν το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο της Παναγίας από την επίγεια ζωή της.

Με τιμές Αρχηγού Κράτους, έτσι ακριβώς όπως υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Πειραιάς την αποχαιρέτησε. Εντός και εκτός του ναού επικράτησε το αδιαχώρητο με τους πιστούς να ευχαριστούν τον Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, για την μεγάλη ευλογία.

Ο Γέροντας Εφραίμ σήκωσε την Αγία Ζώνη στα χέρια του και ευλόγησε τον πιστό λαό, ενώ τελέστηκε Ιερά Παράκληση προς την Αγία Ζώνη. Πριν την ολοκλήρωση της Παράκλησης ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ανέγνωσε προς την Αγία Ζώνη την ειδική ευχή για την κατάπαυση της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

“Δεν υπάρχουν ανθρώπινοι λόγοι για να ευχαριστώ στην Υπερύμνητων Κυρίαν Θεοτόκον, την Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων, το μοναδικό πρόσωπο που πέτυχε των ευαγγελικών της διαθήκης. Αυτή που θα είναι πάντα η γέφυρα μας με τον Χριστό”, ανέφερε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ για την μεγάλη ευλογία που έλαβε ο  Πειραιάς.

 

Εξέφρασε παράλληλα της ευχαριστίες προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την μεγάλη ευλογία.
“Να προσεύχεστε πάντα για μας. Οι Πειραιώτες θα έχουν στις καρδιές τους αυτή την θεοφιλή προσφορά της έλευσης και ευλογίας της Παναγίας”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Στη συνέχεια με τις πρέπουσες τιμές το θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας αναχώρησε για το Άγιον Όρος με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα. Οι μπάντες του Δήμου Πειραιά και του Λιμενικού Σώματος παιάνισαν τον Εθνικό Ύμνο λίγο πριν η Αγία Ζώνη αναχωρήσει. Κλήρος και λαός έψαλλαν το “Τη Υπερμάχω” με δάκρυα στα μάτια.

Κατά την αναχώρηση της Αγίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου παρέστη ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, το έργο και την προσφορά του οποίου εξήρε ο Μητροπολίτης Πειραιώς στον λόγο του, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

 

Η Αγία Ζώνη στο γηροκομείο Πειραιά.

Η Αγία Ζώνη ευλόγησε ασθενείς, δοκιμαζομένους αλλά και σύσσωμο το λαό

Στους ασθενείς και στο προσωπικό του Τζάνειου Γενικού Νοσοκομείου του Πειραιά κόμισε την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου προς ευλογία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου 2022.

 

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας,  μεταφέρθηκε προς προσκύνηση και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr