Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

οπλων



Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι δόθηκε άδεια για την εμπορική εξαγωγή όπλων στην Ουκρανία

Στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι δόθηκε άδεια για να γίνουν εξαγωγές στρατιωτικού οπλισμού που παράγουν αμερικανικές εταιρείες στην Ουκρανία.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε εμπορικές εξαγωγές ενός περιορισμένου αριθμού (...) ελαφρών όπλων στην Ουκρανία από βιομηχανίες των ΗΠΑ», δήλωσε ο αξιωματούχος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.



Υπεύθυνος πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ: «Όχι» σε παράνομη εντολή Τραμπ για εκτόξευση πυραύλων

Ο στρατιωτικός διοικητής, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ φέρεται να δήλωσε σήμερα ότι θα "αντιστεκόταν" στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αν ο τελευταίος διέταζε μια "παράνομη" εκτόξευση πυρηνικών όπλων.

 

Ειδικοί φρουροί από Χανιά και Ρέθυμνο συνελήφθησαν για εμπορία όπλων

Στη σύλληψη 4 ειδικών φρουρών, οι δύο εκ των οποίων κατάγονται από την Κρήτη, για εμπορία όπλων προχώρησαν οι αστυνομικοί μετά από συντονισμένη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Αθήνα.



Γερμανία: Θα επανεξετάσουμε τις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε πως το Βερολίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει αυστηρότερη την πολιτική του όσον αφορά τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία, μετά την ομαδική εκτέλεση 47 ανθρώπων το Σάββατο, μεταξύ των οποίων ήταν κι ένας επιφανής σιίτης ιερωμένος.