Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

ΟΟΣΑ



«Οι μαθητές στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει κατά πολύ εκείνους στην Ελλάδα»

Αίσθηση προκαλούν τα νέα στοιχεία του ΟΟΣΑ, όπου η Ελλάδα μέσα σε μία δεκαετία (από το 2012 έως το 2022) έχασε 20 βαθμούς στην μάθηση. «Αυτό αντιστοιχεί σε μία πλήρη σχολική χρονιά», ανέφερε η Αίγλη Ζαφειράκου, που έχει τον τίτλο Senior Education Technical Advisor – Consultant στην The World Bank του ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, μιλώντας στο 9o Φόρουμ των Δελφών.



ΟΟΣΑ: «Η Ελλάδα είναι η τέταρτη πιο ακριβή χώρα του πλανήτη

 Στοιχεία σοκ από τον ΟΟΣΑ, παρουσιάζουν την Ελλάδα να  έχει από τους υψηλότερους πληθωρισμούς στα τρόφιμα σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στις μετρήσεις του Οργανισμού. Το συμπέρασμα είναι πως  η ακρίβεια έχει κυριολεκτικά «τσακίζει» το ελληνικό νοικοκυριό.

 



Σύνταξη στα 66 και αν: Ο ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει ότι αυξάνεται το όριο κατά 4 χρόνια!

Αυξάνεται κατά τέσσερα χρόνια το όριο συνταξιοδότησης -για πλήρη σύνταξη- για τους νέους εργαζόμενους, σύμφωνα με όσα την έκθεση του ΟΟΣΑ. 

Αυτό προκύπτει έπειτα από έκθεση του ΟΟΣΑ, λόγω της σύνδεσής του με το προσδόκιμο ζωής. Ειδικότερα, το όριο συνταξιοδότησης, αναμένεται να φτάσει στα 66 χρόνια από 62, που ισχύει σήμερα, με 40 χρόνια ασφάλισης.



ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα στις λίγες χώρες που αύξησαν τους φόρους σε επιχειρήσεις

Στην μειοψηφία των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ που αύξησαν τους φόρους στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας περιλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Οργανισμός.



Ρυθμούς ανάπτυξης 2% της ελληνικής οικονομίας «βλέπει» ο ΟΟΣΑ

Ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πάνω από το 2% για το 2019 και το 2020, προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με την εξαμηνιαία έκθεσή του για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών - μελών του (OECD Economic Outlook).

 



Καμπανάκι ΟΟΣΑ: Ανθεκτικά βακτήρια μπορεί να σκοτώσουν 75.000 Έλληνες μέχρι το 2050

Η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι δύο χώρες του ΟΟΣΑ όπου το πρόβλημα της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα αντιβιοτικά θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη θνησιμότητα στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα έκθεση του ΟΟΣΑ.

Η έκθεση προβλέπει ότι μεταξύ 2015-2050 θα υπάρξουν στη χώρα μας 69.774 θάνατοι εξαιτίας λοιμώξεων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά.