Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Tips για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες



Οι ρυτίδες είναι οι γραμμές και πτυχές που σχηματίζονται στο δέρμα καθώς αυξάνεται η ηλικία. Παρατηρούνται περισσότερο γύρω από τα μάτια, το στόμα και τον λαιμό.

Με την αύξηση της ηλικίας το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, λιγότερο ελαστικό και περισσότερο ξηρό, ενώ παράλληλα φθίνει η δυνατότητα του οργανισμού να διορθώνει τις βλάβες του.
Η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην προδιάθεση για εμφάνιση ρυτίδων, μεγάλη είναι όμως και η επιρροή των εξωτερικών παρογόντων και του τρόπου ζωής.

Οι τροφές που βάζετε στο πιάτο σας και κατ’ επέκταση στο σώμα σας μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή σας. Κάντε, λοιπόν, τις καλύτερες δυνατές διατροφικές επιλογές, ώστε να καταπολεμήσετε το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που προκαλούνται στο σώμα και σας «φορτώνουν» χρόνια.

Βιταμίνη Α
Είναι απαραίτητη για τη συντήρηση και την επιδιόρθωση του ζωτικού ιστού του δέρματος και αποτελεί κλειδί για υγιή επιδερμίδα. Εάν δεν έχετε αρκετή βιταμίνη Α, η επιδερμίδα γίνεται λεπτή και ξηρή. Βάλτε στη διατροφή σας γλυκοπατάτες, καρότα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τα προϊόντα περιποίησης με βιταμίνη Α, συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ακμής και μειώνουν γραμμές και ρυτίδες.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β
Βρίσκονται στη βρόμη, το καστανό ρύζι, τα αυγά και τις μπανάνες. Οι τροφές αυτές περιέχουν βιοτίνη, η οποία αποτελεί τη βάση των νυχιών, του δέρματος και των κυττάρων της τρίχας.

Βιταμίνη C
Καταναλώνετε άφθονα εσπεριδοειδή, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πιπεριές και κουνουπίδι, που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη μείωση των ρυτίδων, στη βελτίωση της υφής του δέρματος και στη μείωση της φθοράς από τον ήλιο.

Βιταμίνη Ε
Χρησιμοποιήστε βιταμίνη Ε στο δέρμα σας για να μειώσετε την εμφάνιση των ουλών και το τραχύ, ξηρό δέρμα. Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας λεία και απαλή, προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα που αναζωογονούν το ξηρό δέρμα, όπως τα καρύδια, οι ελιές και το σπανάκι.

ΠΗΓΗ: onmed.gr