Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Τι κάνει κάθε μέρα αυτή η 80χρονη γυναίκα και δείχνει 30 χρόνια μικρότερη



Η Filomena Warihay σε λίγο κλείνει τα 80 -γεμάτα από εμπειρίες και συγκινήσεις- χρόνια της.

«Καθημερινά ξυπνάω με θέληση και οδηγό έναν σκοπό. Νιώθω προικισμένη με ενέργεια και ταλέντο, θέλω να βοηθώ τους άλλους να προχωρούν στη ζωή τους. Είμαι αληθινά ευγνώμων» αναφέρει η ίδια.

Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο «Τα μυστικά των υγιέστερων ανθρώπων του κόσμου» («Secrets of the World’s Healthiest People»): εκεί η Filomena Warihay και πολλοί ακόμα άνθρωποι από όλο τον κόσμο μοιράζονται τα μυστικά που κάνουν την ζωή τους πιο φωτεινή και εξασφαλίζουν καλή υγεία στο πέρασμα του χρόνου.

Ποια είναι τα τρία μυστικά νεότητας της Filomena;

1) Aκολουθεί τον κανόνα «70-20-10»: Όπως διαβάσαμε στο Prevention, τo 70% της διατροφής της περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά και δημητριακά, το 20% τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως κοτόπουλο και ψάρι και το 10% τροφές με λιπαρά. «Μπορεί να αφιερώνω αρκετή ώρα στην προετοιμασία των γευμάτων μου, αλλά αξίζει τον κόπο!».

2) Τρέξιμο: Μετά τα 40 της η Filomena έβαλε στη ζωή της το τρέξιμο και αυτό της έδωσε άλλο νόημα. Τρέχει συστηματικά και αυτό της δίνει τρομερή ευεξία.

3) Ευγνωμοσύνη: Οταν είμαστε ευγνώμονες, έχουμε την τάση να είμαστε πιο θετικοί και χαρούμενοι. Eπιτυγχάνουμε τους στόχους μας ευκολότερα. Υπάρχει απόλυτη σύνδεση σώματος και πνεύματος. Η Filomena είναι ευγνώμων για την κάθε στιγμή χαράς και για όλες τις μικρές, καθημερινές νίκες της.

Filomena Warihay/ Facebook