Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

Τα ωραιότερα κοντά κουρέματα για γκρίζα μαλλιά



Με το πέρασμα των χρόνων, το άλλοτε φωτεινό, φυσικό χρώμα των μαλλιών ξεκινά να ξεθωριάζει, καθώς τα τριχοθυλάκια σταματούν να παράγουν μελανίνη. Τα καλά νέα είναι ότι το γκριζάρισμα των μαλλιών έχει πάψει να θεωρείται ταμπού με ολοένα και περισσότερες γυναίκες, celebrities και μη, να "αγκαλιάζουν" τις απόλυτα φυσιολογικές αλλαγές στην εμφάνισή τους μετά τα 60. Ακολουθούν τα ωραιότερα γυναικεία κοντά κουρέματα για να κάνετε κι εσείς το ίδιο, χαρίζοντας παράλληλα όγκο στα μαλλιά σας:

Τα ωραιότερα γυναικεία κοντά κουρέματα για γκρίζα μαλλιά

Voluminous Bob

 

Το κλασικό καρέ, που φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, είναι ίσως το πιο κομψό κοντό, γυναικείο κούρεμα, που μπορείτε να κάνετε. Συνδυάστε το με έντονη, πλαϊνή φράντζα και εφαρμόστε στις ρίζες ένα volumizing spray κατά τη διάρκεια του styling για να του χαρίσετε όγκο και να καμουφλάρετε τυχόν αραίωση.

 

Asymmetrical Bob

Το ασύμμετρο καρέ είναι μια εξίσου πολύ κολακευτική επιλογή, καθώς μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πιο πλούσιων μαλλιών

Shaggy Pixie

Το φιλάρισμα και οι ανταύγειες μπορούν να χαρίσουν στο απλό pixie περισσότερο όγκο και να το κάνουν να δείχνει πιο πολυσδιάστο.

Classic Pixie

 

Αν προτιμάτε τα πολύ κοντά κουρέματα, στραφείτε στο κλασικό pixie cut. Πρόκειται για ένα πολύ "βολικό" κούρεμα, αφού απαιτεί ελάχιστο χρόνο στο styling, ενώ μπορεί να δείχνει πολύ κομψό ακόμα και με τη φυσική υφή των μαλλιών.

Long Bob

Το μακρύ καρέ είναι μια πολύ καλή επιλογή για εσάς που θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να πιάνετε ψηλά τα μαλλιά σας, όποτε το επιθυμείτε, χωρίς όμως να χρειάζεται να αφιερώνετε πολλή ώρα στο styling day to day. Διανθίστε την κουπ σας με layers, που θα χαρίσoyn όγκο και κίνηση στα λεπτά μαλλιά σας, αλλά και με αφέλειες ή φράντζα, που θα καμουφλάρουν περίτεχνα τις ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο και το πόδι της χήνας.

Layered Shoulder-length Cut

Πολύ καλή επιλογή αποτελούν και τα μαλλιά μετρίου μήκους, τα οποία φτάνουν στο ύψος των κοκάλων του στέρνου. Δείχνουν πολύ όμορφα τόσο σε ίσια, όσο και σε φυσικά σγουρά γκρίζα μαλλιά. 

Bixie

Το όνομά του προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων "bob" και "pixie". Το υβριδικό αυτό κούρεμα είναι πιο κοντό από το κλασικό καρέ, αλλά πιο μακρύ από το pixie. Κοντό στον αυχένα και έντονα φιλαριστό στο μπροστινό μέρος, το bixie ταιριάζει υπέροχα και σε γκρίζα μαλλιά, απονέοντας ένα ανεπιτήδευτο sexiness.