Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σκουρόχρωμοι αγκώνες, με έντονη ξηροδερμία; Απαλλάξου με το πιο εύκολο, φυσικό scrub!



Πόσες φορές έχεις παρατηρήσει οτι η περιοχή γύρω από τους αγκώνες είναι πιο σκούρα και εμφανίζει έντονη τραχύτητα σε σχέση με την υπόλοιπη επιδερμιδα σου; Η αλήθεια είναι, πως ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο και εμφανές... γιατί η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται και έχει την ανάγκη για μια extra ενυδάτωση και φροντίδα!

Όμως, μην ανησυχείς καθόλου! Βρήκαμε το πιο εύκολο scrub με 3 μόλις υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας για τέλεια απολέπιση.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
Λίγο γάλα

Η προετοιμασία θα σου πάρει μόνο μερικά λεπτά:

Σε ένα μικρό μπολ ρίξε τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη και πρόσθεσε τόση ποσότητα γάλακτος όση χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια ομοιογενής πάστα. Ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα υλικά . Άπλωσε το scrub στους αγκώνες σου και με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε απολέπιση για 5-10 λεπτά. Ξέπλυνε με κρύο νερό και αφού σκουπίσεις την περιοχή μην ξεχάσεις να απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα.

Η ζάχαρη και η μαγειρική σόδα έχουν απολεπιστικές ιδιότητες, που θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Επιπρόσθετα, το γάλα έχει ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες που θα κάνει το δέρμα πιο φωτεινό.