Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πως να επιλέγετε τα σωστά σκουλαρίκια για εσάς



Δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα σκουλαρίκια αποτελούν ένα ιδιαίτερα αγαπημένο αξεσουάρ για τις απανταχού γυναίκες, αφού στολίζουν το πρόσωπο με ένα μοναδικό τρόπο. Κάθε γυναίκα, ανάλογα με το στυλ της, επιλέγει να πλαισιώσει το πρόσωπό της με τέτοιον τρόπο ώστε να αναδεικνύει τα ομορφότερα χαρακτηριστικά της. Άλλωστε, τα σκουλαρίκια μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν την εμφάνισή μας, όμως δυστυχώς μπορούν και να την καταστρέψουν αν δεν προσέξουμε. Επειδή από όλα τα κοσμήματα τα σκουλαρίκια βρίσκονται στην κοντινότερη απόσταση στα μάτια, τα χείλια, τη μύτη και τα αυτιά μας, πρέπει να προσέξουμε ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι δεν θα κάνουμε επιλογές που δεν θα ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά τους προσώπου μας.

ΣΧΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΑ
Το σχήμα του προσώπου παίζει τεράστιο ρόλο στα σκουλαρίκια που θα επιλέξουμε. Ένα πολύ λεπτό και μακρύ πρόσωπο δεν θα αναδειχθεί με πολύ μακριά και βαριά σκουλαρίκια, ενώ αντίθετα για ένα στρογγυλό πρόσωπο χωρίς γωνίες κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχτεί πολύ ταιριαστό.

Παράλληλα, τη συνολική εικόνα επηρεάζουν και τα μαλλιά. Σε ένα μακρύ πρόσωπο τα μακριά μαλλιά σε συνδυασμό με μακριά σκουλαρίκια δεν θα έχουν κολακευτικό αποτέλεσμα, ενώ σε ένα στρογγυλό πρόσωπο, αν επιλεγεί το χτένισμα του κότσου, τα καλοφτιαγμένα λεπτά και κρεμαστά σκουλαρίκια μπορούν να κάνουν θαύματα, ώστε να φανούν γωνίες, εφόσον βέβαια βοηθάει και το μακιγιάζ.

ΧΡΩΜΑ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ
Τα σκουλαρίκια βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το χρώμα της επιδερμίδας του προσώπου και το επηρεάζουν, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο. Για παράδειγμα, τα χρυσά σκουλαρίκια ταιριάζουν περισσότερο σε μελαχρινές επιδερμίδες, ενώ αντίθετα τις χλωμές επιδερμίδες τις κάνουν να φαίνονται πιο ωχρές και κίτρινες. Αντίθετα, τα ασημένια κοσμήματα χαρίζουν στις ανοιχτές επιδερμίδες μια αλαβάστρινη αίσθηση, ενώ τις σκούρες επιδερμίδες μπορεί να τις δείχνουν πιο γκρι.

Αυτό συμβαίνει επειδή η επιδερμίδα τείνει να αντανακλά το χρώμα που βρίσκεται δίπλα της, πράγμα που συμβαίνει και με τα ρούχα. Έτσι, ακόμα και σε πιο ουδέτερες επιλογές, όπως τα σκουλαρίκια με πέτρες, πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στα χρώματά τους και στο αν αυτά ταιριάζουν με τον τύπο του δέρματος.

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Είναι αυτονόητο ότι τα σκουλαρίκια αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου που αποτελείται από τα υπόλοιπα κοσμήματα που έχει επιλέξει η γυναίκα. Ο κανόνας που παλαιότερα ήταν δεσμευτικός, ότι δηλαδή πρέπει όλα τα κοσμήματα να είναι είτε χρυσά είτε ασημένια, δεν ισχύει πλέον, αφού το mix ‘n’ match αποτελεί την κυρίαρχη τάση. Έτσι, μπορούν άνετα να συνδυαστούν χρυσά με ασημένια κοσμήματα πολλές φορές και στο ίδιο κομμάτι, καθώς και κοσμήματα διαφορετικών στυλ, αρκεί βέβαια να μη γίνονται υπερβολές και συνδυασμοί που ξεπερνούν τα όρια του εκκεντρικού.

Μεγαλύτερη σημασία σε ό,τι αφορά τα σκουλαρίκια έχει το μέγεθος των κοσμημάτων και κυρίως το κολιέ. Με μεγάλα κολιέ καλό είναι να επιλέγονται διακριτικά σκουλαρίκια, ώστε να μη βαρύνει το σύνολο, ενώ με υπερμεγέθη κολιέ statement τα σκουλαρίκια πρέπει να λείπουν, για να αφήσουν χώρο στο άλλο κόσμημα να αναδειχθεί. Αντίθετα, αν δεν φορέσετε κολιέ και το ντεκολτέ είναι μεγάλο, πρέπει τα σκουλαρίκια να είναι εντυπωσιακά για να καλύψουν το κενό. Ένα μικρό διακριτικό κολιέ με καρφωτά σκουλαρίκια αποτελεί πάντα μία πολύ ασφαλή επιλογή.