Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Πώς να απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη



Οι εναλλαγές στη θερμοκρασία, το κρύο, ο ξηρός αέρας και η αφυδάτωση μπορεί να κάνουν τα χείλη σας να «σκάσουν», κάτι που εκτός από αντιαισθητικό μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό έως και επίπονο.
7 τρόποι να απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη

Αν κι εσείς ταλαιπωρείστε από σκασμένα χείλη, μπορείτε να απαλλαγείτε άμεσα και να ξανααποκτήσετε χείλη για φίλημα.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, είναι ενυδατικό και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην επίμαχη κάθε βράδυ και πολύ σύντομα θα δείτε ότι τα χείλη σας θα μαλακώσουν και θα επουλωθούν. Δεν είναι ακριβό και μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Εναλλακτικά, το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά.

Απολέπιση

Αν τα χείλη σας είναι πολύ ευαίσθητα, τρίψτε τα πολύ απαλά με μια καθαρή οδοντόβουρτσα και νερό. Διαφορετικά, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ένα σπιτικό scrub με πολύ απλά υλικά και στη συνέχεια να κάνετε μασάζ στα χείλη.

Σταματήστε να τα σαλιώνετε!

Πολλές φορές γλείφουμε τα χείλη μας ασυναίσθητα ίσως γιατί πιστεύουμε ότι θα ανακουφιστούμε. Η πραγματικότητα, όμως. Διαφέρει γιατί το σάλιο περιέχει ένζυμα που θα επιδεινώσουν αντί να μειώσουν το πρόβλημα. Ελέγξτε τις κινήσεις σας, λοιπόν!

Αγγούρι

Το αγγούρι θα ενυδατώσει και θα μαλακώσει τα σκασμένα χείλη που σας ταλαιπωρούν. Την ώρα που κόβετε σαλάτα, λοιπόν, αφήστε ένα κομματάκι στα επίμαχα σημεία για 5 μόλις λεπτά. Μετά θα δείτε διαφορά.

Προσοχή στο κραγιόν

Καλό θα είναι να μην βάζετε κραγιόν όταν έχετε ξεραμένα χείλη και να μείνετε στο κλασικό ενυδατικό χειλιών μέχρι να ξεπεράσετε το πρόβλημα. Αν επιμένετε, όμως, αποφύγετε τα κραγιόν με ελαφριά σύνθεση και με μεγάλη διάρκεια γιατί θα κάνουν τα χείλη σας ακόμα πιο ξηρά. Προτιμήστε ένα ελαφρύ κραγιον ή λιπ- γκλος με ενυδατικά στοιχεία που θα μπορείτε να αφαιρέσετε πολύ εύκολα. Η απολέπιση είναι απαραίτητα πριν την εφαρμογή τους!

Βάζετε ενυδατικό χειλιών πριν ξεβαφτείτε

Τα προϊόντα ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιείτε είναι πιθανό να ξηραίνουν τα χείλη σας αφού στην πλειοψηφία τους έχουν βαριά σύνθεση. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες επιπτώσεις, απλώς εφαρμόστε ένα ενυδατικό χειλιών πριν ξεβαφτείτε.

Ενυδατωθείτε

Η αφυδάτωση μπορεί να είναι η αιτία που τα χείλη σας σκάνε και το δέρμα σας είναι ξηρό. Οι ειδικοί συνιστούν ότι πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 1,5-2 λίτρα την ημέρα για να παραμένουμε ενυδατωμένοι- ας τους ακούσουμε!