Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Μυστικά ομορφιάς από της αρχαιότητα μέχρι σήμερα - Κι όμως "πιάνουν" ακόμα!Οι αρχαίοι έχοντας στη διάθεσή τους αποκλειστικά φυσικά προϊόντα, ανακάλυψαν ευεργετικές ιδιότητες σε μερικά από τα πιο περίεργα υλικά. Με φαντασία δημιούργησαν τις πιο ωφέλιμες για την επιδερμίδα συνταγές ομορφιάς. Μερικές από αυτές μάλιστα μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν και σήμερα!

 

 

Αβοκάντο

To αβοκάντο χρησιμοποιήθηκε αιώνες πριν από τους Αζτέκους για την ενυδάτωση του δέρματος. Το λάδι-αβοκάντο συμβάλει στην εξισορρόπηση του δέρματος, μειώνοντας το μέγεθος των πόρων του. Το έλαιο του απορροφάται εύκολα από το ανθρώπινο δέρμα και δεν φράζει τους πόρους του.

  

Ροδόνερο

Το ροδόνερο χρησιμοποιήθηκε πρώτα στην αρχαία Αίγυπτο. Είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το δέρμα, αφού αποτρέπει τη γήρανση, μειώνοντας τις ρυτίδες και σφίγγοντας τους πόρους του. Χρησιμοποιείται επίσης ως μέσο καθαρισμού, αφού μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να αφαιρέσει τους ρύπους από το δέρμα.

Γάλα και μέλι

H Κλεοπάτρα ήταν γνωστή για την άψογη επιδερμίδα της και η ιστορία λέει ότι έκανε μπάνιο σε γάλα, μέλι και ελαιόλαδο. Αυτά τα τρία συστατικά χρησιμοποιούνται ακόμη στα καλύτερα spa και κέντρα αισθητικής με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

Η αυθεντική cold cream

Η πρώτη cold cream εφευρέθηκε τον 2ο αιώνα από τον Γαλήνο και περιείχε ένα μείγμα από λίπος και νερό, έτσι ώστε και τα οργανικά (νεκρά κύτταρα του δέρματος) αλλά και τα ανόργανα υλικά (σωματίδια, ρύποι, χρώμα) να διαλύονταν και να απομακρύνονταν από το δέρμα. Αργότερα προστέθηκε στο μείγμα το ροδόνερο για να δώσει άρωμα και το πρώτο φυσικό καλλυντικό γεννήθηκε. Ακόμη και σήμερα η cold cream χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας, την αφαίρεση μακιγιάζ αλλά και γιατί μαλακώνει υπέροχα το δέρμα στη στιγμή. 

 

Αντιγηραντικά γάντια

Η Μαρία Αντουανέτα γνώριζε ότι τα χέρια είναι το πρώτο σημείο που προδίδει τα σημάδια της γήρανσης κάθε γυναίκας πολύ πριν το αποκαλύψουν οι επιστήμονες. Ήταν γνωστό μάλιστα ότι φορούσε κάθε βράδυ γάντια που ήταν επενδεδυμένα με κερί, ροδόνερο και έλαιο γλυκού αμυγδάλου, με σκοπό να μαλακώσουν τα χέρια της.