Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μόνο έτσι θα απαλλαγείς από την ξηροδερμία στο κεφάλι



Η ξηροδερμία στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής είναι ένα φαινόμενο που ίσως σε ταλαιπωρήσει κάποια στιγμή.

Αν έχεις ήδη εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, τότε θα ξέρεις ότι η φαγούρα είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα, ενώ τα λευκά σημάδια που μοιάζουν με πιτυρίδα (αλλά δεν είναι) εμφανίζονται κάποιες φορές στις ρίζες των μαλλιών.

Προφανώς και είναι κάτι που δεν χρειάζεται να σε ανησυχεί, ειδικά αν δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο, αρκεί να βρεις τη σωστή θεραπεία που θα καταπραΰνει τις κοκκινίλες και θα σε ανακουφίσει από τη φαγούρα.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις το σαμπουάν. Διάλεξε ένα ήπιο, ιδανικό για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και παρατήρησε τη διαφορά. Ως επιπλέον θεραπεία μπορείς να κάνεις ένα scrub στην περιοχή. Δεν χρειάζεται να ψάξεις να βρεις κάτι εξεζητημένο, αρκεί να έχεις ένα σαμπουάν μέντας, κατά προτίμηση βιολογικό για να αποφύγεις τα συστατικά και τις ανεπιθύμητες που προκαλούν. 

Ανάμειξε λοιπόν σε ένα μικρό μπολ, λίγο από το σαμπουάν μέντας και πρόσθεσε μία κουταλιά ζάχαρη. Ξεκίνα να κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ με τα ακροδάχτυλά σου, άφησέ το περίπου ένα τέταρτο και ξέβγαλε καλά. Λογικά θα δεις διαφορά, διαφορετικά πρέπει να επισκεφθείς έναν δερματολόγο. 

Ο μοναδικός συνδυασμός Tea Tree oil, μέντας και λεβάντας, αναζωογονεί το τριχωτό της κεφαλής και χαρίζει ένα τονωτικό άρωμα φρεσκάδας.

Θυμήσου ότι το άγχος είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας που εντείνει την ξηροδερμία του ευαίσθητου τριχωτού της κεφαλής. Να ένας ακόμα λόγος να προσπαθήσεις να το κρατήσεις μακριά.