Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μάθε ποιο είναι το καλύτερο κούρεμα για το σχήμα του προσώπου σου!



Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε σχήμα προσώπου έχει και τα αντίστοιχα κουρέματα που του ταιριάζουν καλύτερα. Εμείς συμβουλευτήκαμε έναν ειδικό και συγκεντρώσαμε τα κατάλληλα χτενίσματα και κουρέματα που κολακεύουν το πρόσωπό σας.

 Στρογγυλό πρόσωπο

Εάν η γραμμή του σαγονιού σας καθώς και η γραμμή των μαλλιών σας είναι στρογγυλεμένη ενώ το πλάτος και το μήκος του προσώπου σας είναι σχεδόν το ίδιο, τότε έχετε στρογγυλό πρόσωπο. 

Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε την χωρίστρα στο πλάι αν έχετε μακριά μαλλιά, ή ένα κούρεμα τύπου «καρφάκια» αν σας αρέσουν τα αγορίστικα. Το κοντό καρέ, πάντως, δεν είναι κατάλληλο για εσάς!

Οβάλ πρόσωπο

Εάν το μέτωπό σας είναι ψηλό, το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου σας είναι τα ζυγωματικά σας και το πρόσωπό σας μακρύ, τότε έχετε οβάλ σχήμα προσώπου. 

 Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε ως εναλλακτική το κοντό καρέ, το αγορίστικο με αφέλειες ή το μακρύ μαλλί με φράντζα όπως στη φωτογραφία. 

Εάν η γραμμή των μαλλιών σας είναι ίσια, οι πλευρές του προσώπου σας σχηματίζουν ίσιες γραμμές, τα ζυγωματικά σας είναι σχεδόν τόσο φαρδιά όσο το μέτωπό σας και το σαγόνι σας ελαφρώς τετράγωνο, τότε ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων με τετράγωνο σχήμα προσώπου.

Σε αυτή την περίπτωση, σας ταιριάζουν καλύτερα τα μακριά μαλλιά, είτε ίσια, είτε σγουρά και φουντωτά. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα κοντά κουρέματα. 

Παραλληλόγραμμο πρόσωπο

Εάν οι πλευρές του προσώπου σας σχηματίζουν ευθείες γραμμές, το σαγόνι σας είναι τετράγωνο και το πρόσωπό σας έχει σχεδόν ομοιόμορφα το ίδιο φάρδος, τότε έχετε παραλληλόγραμμο πρόσωπο.

 Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δοκιμάσετε κουρέματα τόσο για κοντά όσο και για μακριά μαλλιά, όπως ακριβώς δείχνει η ειδικός στην παραπάνω φωτογραφία. 

Πρόσωπο καρδιά

Εάν το μέτωπό σας είναι πιο φαρδύ από το σαγόνι σας, η γραμμή των μαλλιών σας είναι στρογγυλεμένη και το πηγούνι σας μυτερό, τότε το πρόσωπό σας έχει σχήμα καρδιάς. 

Σε αυτή την περίπτωση, προτιμήστε κουρέματα με μύτες, ενώ σας κολακεύει και το κοντό καρέ με αφέλειες.