Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Το κατάλληλο σχήμα φρυδιών σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας..



Όπως πολύ σωστά λένε, τα φρύδια είναι το κάδρο του προσώπου μας. Οριοθετούν την περιοχή των ματιών μας και το κατάλληλο σχήμα μπορεί να αλλάξει σχεδόν όλη την όψη μας, να δείξει το βλέμμα πιο νεανικό και το πρόσωπό μας πιο συμμετρικό. Αναλόγως το σχήμα των φρυδιών μας, μπορεί να τονιστεί με διαφορετικό τρόπο η μύτη μας ή να μειωθεί/αυξηθεί οπτικά η απόσταση μεταξύ των ματιών μας.Όμως, παρά το γεγονός ότι οι τάσεις θέλουν πλούσια φρύδια, δεν ταιριάζουν όλα τα σχήματα φρυδιών σε όλα τα πρόσωπα.

Δείτε παρακάτω τον γενικό κανόνα ανά κατηγορία προσώπου, σχετικά με το ιδανικό σχήμα φρυδιών.

 Στρογγυλό πρόσωπο

Αυτό που θέλετε είναι να δημιουργήσετε μικρές γωνίες στο πρόσωπό σας και τα φρύδια σας είναι ένας από τους τρόπους για να το πετύχετε. “Ανασηκώνοντας” τη γωνία του φρυδιού σας, θα δημουργηθεί οπτικά η αίσθηση ότι το πρόσωπό σας είναι ελαφρώς πιο στενόμακρο. Δεν θα πρέπει να σας ενδιαφέρει τόσο το μήκος των φρυδιών σας, δηλαδή πόσο μακριά φτάνει το τέλος του φρυδιού, αλλά πόσο ψηλά βρίσκεται η γωνία του. Δώστε το σχήμα των φρυδιών σας ξεκινώντας από το τόξο δίνοντας έμφαση στη γωνία του φρυδιού, χρησιμοποιώντας ένα σκουρότερο χρώμα από αυτό χρησιμοποιείτε στο υπόλοιπο φρύδι. Ένα ακόμη tip, είναι να δώσετε με το βουρτσάκι στις τρίχες των φρυδιών σας, ελαφρώς ανοδική πορεία.

Μακρόστενο πρόσωπο

Αν το πρόσωπό σας είναι μακρόστενο, δοκιμάστε να επιμηκύνετε το μάκρος των φρυδιών σας. Όπως ακριβώς για τα στρογγυλά πρόσωπα που το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να δείξουν με γωνίες, έτσι στα μακρόστενα πρόσωπα αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να δώσουμε οπτικά περισσότερο πλάτος, ώστε να εξισορροπήσει το σχήμα του προσώπου μας. Σε αυτό το σχήμα προσώπου, μπορεί να δημιουργηθεί και ίσιο σχήμα φρυδιών, δίνοντας εξίσου κολακευτικό αποτέλεσμα.

Σχήμα καρδιάς

Αν και το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς εκπέμπει μια γλυκύτητα, όσον αφορά στο σχεδιασμό των φρυδιών είναι ένα από τα πιο δύσκολα σχήματα. Αυτό συμβαίνει καθώς, λόγω του σχήματός του, η προσοχή των άλλων είναι ήδη στραμμένη στην περιοχή των ματιών και του μετώπου σας. Αντισταθείτε στον πειρασμό να τονίσετε τα φρύδια σας και αφήστε τα όσο πιο φυσικά μπορείτε. Αν πρέπει οπωσδήποτε να “γεμίσετε” κάποιες περιοχές των φρυδιών, κάντε το από την κάτω πλευρά των φρυδιών σας αφήνοντας το άνω μέρος φυσικό.

 Τετράγωνο πρόσωπο

Αν το πρόσωπό σας είναι τετράγωνο, τότε το ιδανικό για τη δική σας περίπτωση είναι να τονίσετε τα φρύδια σας όσο περισσότερο θέλετε. Γεμάτα φρύδια, σε έντονη απόχρωση και τόξο, είναι απολύτως σαγηνευτικά για αυτό το σχήμα προσώπου καθώς έρχονται σε ισορροπία με τη νοητή γραμμή του σαγονιού σας.

Οβάλ πρόσωπο

Οι τυχερές γυναίκες με οβάλ πρόσωπο, μπορούν στην πραγματικότητα να δημιουργήσουν όποιο σχήμα θέλουν στα φρύδια τους, αφού τους ταιριάζουν τα περισσότερα. Αν θα χρειαζόταν να λάβουν κάτι υπόψιν τους, αυτό θα ήταν η απόσταση μεταξύ των ματιών. Για μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους, προτιμήστε πιο στρογγυλεμένο σχήμα φρυδιών ενώ για μάτια με μεγαλύτερη απόσταση αποφύγετε το έντονο χρώμα και ξεκινήστε το σχεδιασμό τους πιο μπροστά από την εσωτερική γωνία του ματιού.