Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 -

Eye patches: Το viral skincare προϊόν της εποχής μας



Τα eye patches ή αλλιώς μάσκες ματιών είναι το πιο viral, skincare προϊόν της εποχής μας.

Οι μάσκες ματιών – τόσο φόρμουλες κρέμας όσο και επιθέματα – προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Στην πραγματικότητα, αυτή η ευελιξία είναι που τα ξεχωρίζει από την τυπική ενυδατική κρέμα. Οι μάσκες ματιών έχουν την ικανότητα να προσφέρουν άμεσα και διαρκή αποτελέσματα ανάλογα με τη σύνθεσή τους. Μια φόρμουλα κρέμας διεισδύει στο δέρμα για να καταπολεμήσει τις βαθιές ανησυχίες, ενώ οι μάσκες σε μορφή patches, λειτουργούν για να ανακουφίσουν τα επιφανειακά προβλήματα για άμεσο αποτέλεσμα.

Το σχήμα του φεγγαριού ταιριάζει απόλυτα στις καμπύλες του προσώπου και διευκολύνει την ευαίσθητη περιοχή να απορροφήσει το προϊόν. Σε σύγκριση με μια κρέμα ή ορό, οι μάσκες ματιών έχουν επίσης πιο συμπυκνωμένα συστατικά που τους επιτρέπουν να στοχεύουν σε επιφανειακά προβλήματα.

 

Τα επιθέματα ματιών καταπολεμούν τα σημάδια γήρανσης και βελτιώνουν ορατά την εμφάνιση του δέρματος, επειδή καλύπτουν άμεσα την περιοχή. Διαθέτουν μια πληθώρα πλεονεκτημάτων, όπως εξομάλυνση λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από τα μάτια αλλά και φωτισμό των μαύρων κύκλων.

 

Πώς εφαρμόζεις τα eye patches;

Δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να βάλει κανείς τα eye patches κάτω από τα μάτια του. Απλά, ανάλογα με τον τρόπο που τα εφαρμόζει, στοχεύει και στην αντίστοιχη ανάγκη που έχει σ’ αυτή την περιοχή του προσώπου του. Για παράδειγμα, αν τοποθετήσεις το πιο μεγάλο στρογγυλό μέρος των eye-patches στην εσωτερική γωνία των ματιών σου, εστιάζεις περισσότερο στους μαύρους κύκλους, την ερυθρότητα, το πρήξιμο κάτω από τα μάτια ή την αφυδάτωση, ενώ, τοποθετώντας τα ακριβώς αντίθετα δηλαδή το μεγάλο μέρος στην εξωτερική γωνία στοχεύεις περισσότερο στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες σ’ αυτό το σημείο.

Κάθε πότε;

Ανάλογα με τις ανάγκες ή τις καθημερινές υποχρεώσεις και απαιτήσεις, μπορείς να εφαρμόζεις τα eye patches όσο συχνά θέλεις/ αισθάνεσαι την ανάγκη στο πρόσωπό σου, ακόμη και κάθε μέρα. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τις οδηγίες του κάθε προϊόντος ξεχωριστά (πχ κάποια που μπορεί να περιέχουν ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη, καλό είναι να τα χρησιμοποιείς 2-3 φορές την εβδομάδα ως το τελευταίο βήμα περιποίησης, μετά την ενυδατική). Μιας και είναι εμποτισμένα με ορό, μειώνουν ορατά την κουρασμένη όψη καθώς ενυδατώνουν και ενισχύουν την φωτεινότητα της επιδερμίδας, κάνοντας το βλέμμα να δείχνει άμεσα πιο ξεκούραστο.